Broileria ja kasviksia uunissa ja kiireisen kaalisalaatti 13.12.1999

Julkaistu 29.05.2001 13:53

4 broilerin koipireisipalaa
3-6 tl yrttimaustesekoitusta
(Kolumbus-, epanjalainen salaatti-, karibia-, mexicnana- tms mausteseosta)
1 bataatti
3-4 sipulia
6-8 perunaa
(6-10 valkosipulinkynttä)
loraus öljyä mustapippuria, suolaa

Kuori kasvikset ja lohko ne. Lirauta uunivuoan pohjalle vähän öljyä ja pyöräyttele kasvikset siinä. Kuori valkosipulit ja lisää ne kokonaisina. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poista broilerin paloista rasvamöykyt ja munuaiset ja pyyhkäise ne. Sekoita yrttimauste öljytilkan joukkoon ja levitä seosta broilerien pintaan ja halutessasi myös nahan alle. Nosta palat kasvisten päälle. Paista uunissa 200-225 asteessa n. 1 tunti.

Kiireisen kaalisalaatti


(iso annos, joka säilyy jääkaapissa viikkoja)
1 kg kaalia (kerä- tai puna)
1/2 kg porkkanoita
2-4 valkosipulinkynttä
1/2-1 dl öljyä
1 l vettä
1-2 dl sokeria
1/2-1 rkl suolaa
1-2 dl väkiviinaetikkaa

Raasta tai suikaloi kaali, raasta porkkana ja suikaloi valkosipulinkynnet. Sekoita niiden joukkoon öljy. Kiehauta vesi, sokeri ja suola ja lisää joukkoon lopuksi etikka. Kaada raaste kuuman liemen joukkoon kattilaan. Peitä kannella ja anna raasteen mehevöityä huoneenlämmössä. Purkita jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle