Brittiläinen autonvalmistaja perustaa uuden tehtaan Itä-Eurooppaan

Euroopan yleisestä heikosta taloustilanteesta huolimatta kaikilla ei mene huonosti. Jaguar Land Rover on vahvistanut avaavansa uuden tehtaan Slovakiassa vuonna 2018.

Monilla autonvalmistajille on autotehtaita Itä-Euroopassa, ja nyt Jaguar Land Rover on liittymässä joukkoon ensimmäisenä brittivalmistajana. Tarkemmin uusi tehdas tullaan perustamaan Nitran kaupunkiin Slovakiaan. Tehtaan rakennustyöt aloitetaan ensi vuonna ja kokonaisuudessaan investoinnit ovat vajaat 1,4 miljardia euroa. Tehtaan valmistuttua se tulee työllistämään noin 2 800 ihmistä ja tuotantokapasiteetti on 150 000 autoa vuodessa.

Uuden tehtaan avaus on jatkoa Jaguar Land Roverin hiljattain ilmoittamalla miljardiluokan investoinnille Britanniassa sijaitsevaan moottoritehtaaseen. Investointi on pitkään aikaan suurin, mitä yhtiö on tehnyt kotimaaperällään. Britannian tehtaiden lisäksi valmistajalla on tuotantoa Kiinassa, Intiassa sekä Brasiliassa.

Jaguar Land Rover on investoinut yhteensä viiden viime vuoden aikana yli 15 miljardia euroa kokonaiskasvuun. Tähän lukeutuu muun muassa massiiviset investoinnit uusiin tuotantolaitoksiin sekä yli 20 000 ihmisen työllistäminen. Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa on yli 37 000 työntekijää.

Jaguar Land Rover myi viime vuonna yhteensä 462 678 ajoneuvoa, mikä oli 9 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat