Brittihovi poisti kaikessa hiljaisuudessa nettisivuiltaan prinssi Harryn voimakassanaisen lausunnon

Britannian kuningas Charlesilla on todettu syöpä, Prinssi Harry palasi Britanniaan 1:58
Videolla: prinssi Harry palasi Isoon-Britanniaan kuningas Charlesin syöpäuutisen tultua julki

Kuninkaallisen perheen virallisilta nettisivuilta ei löydy enää prinssi Harryn nimissä julkaistua lausuntoa vuodelta 2016, jossa tämä tuomitsi Meghaniin kohdistuneet seksistiset ja rasistiset kommentoinnit eritoten brittimediassa. 

Ison-Britannian kuninkaallisen perheen virallisilta nettisivuilta on poistettu prinssi Harryn  vuoden 2016 lausunto, jossa tämä tuomitsi voimakkaasti silloisesta tyttöystävästään, nykyisestä vaimostaan herttuatar Meghanista muun muassa brittilehdistössä sekä sosiaalisessa mediassa esitetyt seksistiset ja rasistiset kommentoinnit.

Kyseinen lausunto julkaistiin kuninkaallisen perheen virallisilla sivuilla marraskuussa 2016. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun Harry vahvisti julkisesti hänen ja Meghanin parisuhteen. Tuolloin Harry kertoi myös olevansa huolissaan Meghanin turvallisuudesta. Lausunto keräsi julkaisunsa aikaan huomiota myös kuninkaallisille totuttua voimakkaampien sanavalintojensa puolesta. 

Newsweekin mukaan lausunto olisi poistettu kaikessa hiljaisuudessa jo joulukuussa. Internetin arkistointisivusta Wayback Machine on tallentanut lausunnosta toimivan version 3. joulukuuta, mutta 10. joulukuuta samainen arkistointiyritys ei ole sivuston mukaan onnistunut. Tämä viittaa siihen, että lausunto olisi poistettu kyseisten päivien välissä. 

Omaelämäkertakirjassaan Spare (suom. Varamies) Harry kertoi, että hänen lausuntonsa olisi "raivostuttanut" hänen isänsä Charlesin ja veljensä Williamin, sillä se olisi saanut heidät "näyttämään huonolta", koska he "eivät ole puolustaneet vaimojaan samalla tavalla". 

Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut lausunnon poistamista eikä siitä ole tietoa, miksi se ylipäätään on kadonnut kuninkaallisten sivuilta. Aiemmin kuluvan vuoden alussa Harryn ja Meghanin osuutta kuninkaallisten nettisivuilla typistettiin merkittävän paljon. 

Voikin olla mahdollista, että brittikuninkaalliset hiljalleen vähentävät Harryyn ja Meghaniin liittyvän sisällön määrää virallisilla sivuillaan, sillä pariskunta ei ole työskennellyt kuninkaallisina saatika asunut Isossa-Britanniassa yli neljään vuoteen. 

Toisaalta lausunnon poistaminen herättää myös spekulaatiota siitä, liittyykö se pariskunnan hyvin viileisiin väleihin muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat