Lähteet: Prinssien veljesriita sai uuden kierroksen – Harry jättää osallistumatta lapsensa kummin häihin ja pahoitti mielensä Williamin tärkeästä roolista

Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan 0:58
Videolla: Näin Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan kesällä 2022

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät lähteiden mukaan ole osallistumassa Isossa-Britanniassa kesäkuussa järjestettäviin Hugh Grosvenorin häihin, joka on sekä Harryn että prinssi Williamin läheinen ystävä.

Kesäkuussa Isossa-Britanniassa koittaa jälleen silmäätekevien tapahtuma, joka kerää yhteen myös koko kuninkaallisen kerman – tai ainakin lähestulkoon. 

Tuolloin vietetään Hugh Grosvenorin ja tämän puolison Olivia Hensonin häitä, johon on kutsuttu 400 vierasta. Kyseessä on vuoden merkittävimmät brittiläisen seurapiirin häät, ja ne järjestetään näyttävästi Chesterin katedraalissa. 33-vuotias Grosvenor kuuluu Ison-Britannian nuorimpien miljardöörien joukkoon.

Tilannetta mutkistaa koko maailman seuraama kuninkaallinen veljesriita, sillä Grosvenor on sekä prinssi Williamin  ja prinssi Harryn  läheinen ystävä ja kummankin veljeksen esikoisen kummisetä: Harryn hiljattain 5 vuotta täyttäneen Archienja Williamin 10-vuotiaan prinssi Georgen. Kuningas Charles  sen sijaan on Gorsvenorin kummi. 

Lähteiden mukaan Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan  eivät olisi osallistumassa häihin, jottei kuninkaallisten riitojen synkkä pilvi varjostaisi hääparin juhlapäivää, kertoo Independent

Prinssi William sen sijaan on näkyvässä osassa häissä, sillä hän on yksi sulhasseurueeseen kuuluvista. Williamin esikoisella, Grosvenorin kummilapsella Georgella on myös lähteiden mukaan jonkinlainen rooli juhlapäivänä. Daily Mailin mukaan Williamin olisi myös tarkoitus toimia häiden paikannäyttäjänä – josta Harryn kerrotaan pahoittaneen mielensä.

Kuningas Charlesin osallistumista häihin ei ole vahvistettu. On kuitenkin varmaa, ettei häissä tulla näkemään Williamin puolisoa prinsessa Catherinea

Sekä Charles että Catherine saivat alkuvuodesta tahoillaan syöpädiagnoosit. Charlesin hoidot ovat edenneet niin hyvin, että kuningas on pystynyt alkaa palata julkisiin edustustehtäviinsä. Catherine sen sijaan on jatkanut hoitojaan täysin yksityisesti, eikä häntä ole nähty julkisuudessa kuukausiin. 

Harry vieraili edellisen kerran kotimaassaan toukokuun alussa, muttei tavannut isäänsä Charlesia virallisen tiedon mukaan kuninkaan kiireisen aikataulun takia. Tiettävästi Harry ei tavannut myöskään Williamia, jonka kanssa hänellä on yleisen tiedon mukaan erittäin vaikea ja viileä suhde. 

Lue myös:

    Uusimmat