Prinssi Harry palasi taas kotimaahansa – muttei tapaa syöpähoitojen keskellä olevaa isäänsä kuningas Charlesia

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen helmikuussa

Prinssi Harry ja kuningas Charles eivät tapaa toisiaan Harryn Ison-Britannian matkan aikana.

Prinssi Harry  palasi jälleen vanhaan kotimaahansa Isoon-Britanniaan juhlistaakseen Invictus Games -tapahtuman kymmenvuotisjuhlaa. 

Muun muassa People kertoo nyt saaneensa vahvistuksen siitä, ettei Harry tule matkansa aikana tapaamaan isäänsä kuningas Charlesia.

Harryn tiedottajan mukaan syy siihen, etteivät isä ja poika tapaa toisiaan, on se, että kuninkaalla on liian tiukka aikataulu Harryn Ison-Britannian matkan aikana. 

– Valitettavasti se ei ole mahdollista kuninkaan täyden kalenterin takia. Herttua tietenkin ymmärtää isänsä aikataulutetut velvollisuudet sekä prioriteetit ja toivoo näkevänsä hänet pian, tiedottaja totesi lausunnossaan. 

Edellisen kerran Harry ja Charles tapasivat toisensa helmikuussa, jolloin kuningas kertoi julkisuuteen saaneensa syöpädiagnoosin eturauhasleikkauksensa jälkeen. Harry lensi uutisen julkistamisen jälkeen heti kotoaan Yhdysvalloista tapaamaan isäänsä. Brittimedioiden mukaan tapaaminen kesti tuolloin noin 45 minuuttia. 

Kaksikon välinen suhde on viilentynyt merkittävästi viime vuosien aikana sen jälkeen, kun Harry puolisonsa herttuatar Meghanin  kanssa ensin jättäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan, muuttivat Yhdysvaltoihin ja ovat sen jälkeen avautuneet useaan otteeseen julkisesti kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista ja perheenjäsenistään.

Kuningas Charlesin syöpähoidot ovat yhä käynnissä, mutta hän on alkanut suorittaa enenevissä määrin julkisia edustustehtäviään. Lähteiden mukaan hoidot olisivat tepsineet hyvin ja kuninkaan lääkärit olisivat tyytyväisiä niiden aikaansaamiin tuloksiin. 

Harry tuskin tapaa matkallaan myöskään isoveljeään prinssi Williamia, jonka puoliso herttuatar Catherine  käy paraikaa läpi syöpähoitoja. Lähteiden mukaan prinssiveljekset eivät olisi edes puheväleissä.

Lue myös:

    Uusimmat