Britannian 100-vuotias koronasankari kuoli itse koronaan: Veteraani Tom Moore ehti kerätä miljoonia hyväntekeväisyyteen

1:42
Katso myös video: Lukuisat ihmiset ympäri maailmaa ovat osoittaneet eri tavoin kiitostaan ja arvostustaan terveydenhuollon ammattilaisille – Britanniassa mallia näytti toisen maailmansodan veteraani Tom Moore

Sadan vuoden ikään ehtinyt sir Tom Moore on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo BBC. Moore tuli tunnetuksi paitsi toisen maailmansodan veteraanina, myös kävelytempauksestaan, jolla kerättiin miljoonavarat Britannian terveydenhuollolle koronaviruspandemian vuoksi.

Häntä ei oltu rokotettu koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Perheen mukaan tämä johtui siitä, että Moorelle oli määrätty lääkitys keuhkokuumeeseen.

Kuningatar aateloi

Moore oli aateloitu viime vuonna ja aateloinnin suoritti kuningatar Elisabet.

Buckinghamin palatsin tiedottaja välittää suruvalittelunsa medialle.

– Hänen korkeutensa nautti tapaamisestaan kapteeni Mooren ja tämän perheen kanssa. Kuningatar ja kuninkaallinen perhe muistaa Moorea lämmöllä ja he ovat kiitollisia tämän toiminnasta, joka inspiroi koko maailmaa, tiedottaja kertoo.

– Moore oli sankari sanan todellisessa merkityksessä. Hän on taistellut vapautemme puolesta toisessa maailmansodassa. Hän yhdisti kansaamme myös sodanjälkeisen kriisin äärellä, sanoo pääministeri Boris Johnson.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja