Britanniaan tulossa kruununperillinen - Catherine raskaana

Prinssi William ja herttuatar Catherine saavat lapsen, kertoo Englannin kuningashuone.

Herttuatar Catherine on prinssin kanslian mukaan parhaillaan sairaalassa saamassa hoitoa vaikeaan aamupahoinvointiinsa.

Kuninkaallinen perhe ja herttuattaren perhe ovat iloissaan uutisesta, sanottiin virallisessa ilmoituksessa.

Ilmoituksen mukaan Catherine joutuu olemaan sairaalassa useita päiviä, minkä jälkeen hän tarvitsee vielä lepoa, koska raskaus on vielä alkuvaiheessa.

Brittilehti Telegraphin mukaan hovi ei aio paljastaa, miten pitkällä Catherinen raskaus on. Hovista on lehden verkkosivujen mukaan kuitenkin kerrottu, että raskaus ei ole vielä kestänyt kahtatoista viikkoa.

William ja Catherine vihittiin viime vuoden huhtikuussa Westminster Abbeyssä, minkä jälkeen arvailut perheenlisäyksestä alkoivat viipymättä. Sekä William että Catherine ovat 30-vuotiaita.

Uudesta perheenjäsenestä tulee kolmas kruununperimysjärjestyksessä kruununprinssi Charlesin ja prinssi Williamin jälkeen.

– Olen ilahtunut uutisesta. Heistä tulee ihanat vanhemmat, pääministeri David Cameron kommentoi uutista twitterissä.

Herttuatar nähtiin viimeksi julkisuudessa perjantaina kouluvierailun yhteydessä.

Huhut yltyivät potkuhousuista

Arvailut kuninkaallisesta tulokkaasta saivat pontta viime viikolla Williamin ja Catherinen Cambridgen-vierailun yhteydessä, kun pariskunnalle luovutettiin potkupuku.

–Minä pidän huolta näistä, naureskeli William tuolloin.

Samantha Hill oli kutonut itse potkuhousut prinssiparille odottamaan heidän esikoisensa syntymää. Asuun on kirjattu "Isän pikku kakkosohjaaja" viittauksena Williamin uraan helikopteripilottina.

Pariskunta asuu nykyään Walesissa, missä William on pelastushelikopterin pilottina lennostossa.

Brittiläinen kansainyhteisö kumosi runsas vuosi sitten lain, joka kielsi naispuolisia esikoisia perimästä Englannin kruunua. Kuningatar Elisabet sai vuonna 1953 kruunun vain koska hänellä ei ollut veljiä.

Samassa yhteydessä kumottiin myös kielto, jonka mukaan valtaistuinta ei voi periä katolilaisen kanssa naimisissa oleva henkilö. Kielto on peräisin 300 vuoden takaa.

(MTV3-STT-afp-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat