Mainos

Britannia kauhuissaan: Union Jack jäämässä historiaan? Katso uudet lippuvaihtoehdot

Iso-Britannian täytyy hylätä nykyinen kansallislippunsa, Union Jack, jos Skotlanti äänestää itsenäistymisen puolesta. Asiasta uutisoi brittiläinen Daily Mail.

Union Jack

Britit ovat ylpeitä maan kansallislipusta, joka on syntynyt yhdistämällä kolme lippua. Unionilippu otettiin käyttöön vuonna 1606.

Englannin lipussa on punainen Pyhän Yrjön risti, joka on valkoisella pohjalla.

Skotlannin lipussa on valkoinen Pyhän Andreaan vinoristi, joka on sinisellä pohjalla.

Irlannin kuningaskunnalipussa on Pyhän Patrickin punainen vinoristi, joka on valkoisella pohjalla.

Britannian lippuun ei ole sisällytetty mitään aihetta Walesin lipusta, sillä Wales ei ollut kuningaskunta, vaan se on jo aiemmin liitetty Englantiin ruhtinaskunnaksi.

Britannian hallituksen viralliset neuvonantajat varoittivat aiheesta eilen. Hallitus on kauhuissaan ja valmistautumaton menettämään Britannian ikonista tunnusta, kertoo eräs hallituksen johtavista asiantuntijoista.

Hallituksen luottoneuvonantaja Lord Westin mukaan on järjetöntä ehdottaa Skotlannin lipun säilymistä osaksi Iso-Britannian lippua.

– Jos Skotlanti äänestää itsenäistymisen puolesta, en voi nähdä kuinka nykyinen Iso-Britannian lippu säilyisi, parlamentaarisen lippu- ja vaakunakomitean hallituksen puheenjohtajanakin toimiva Lord West toteaa.

Seuraavat lippuvaihtoehdot voivat asiantuntijoiden mukaan olla mahdollisia korvaajia nykyiselle Iso-Britannian kansallislipulle:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.