Mainos

Britannia haluaa vähentää yksityisautoilua

Britannian hallitus on julkistanut suunnitelmat mittavista toimista, joilla yritetään vähentää kaupunkien yksityisautoilua: muun muassa paikoitus työpaikoilla pannaan verolle ja julkista liikennettä parannetaan.

Varapääministeri John Prescott sanoi parlamentille, että jos mitään ei tehtäisi heti, liikenne Britannian jo ennestään ruuhkasilla teillä kasvaisi 30 prosenttia seuraavan 20 vuoden kuluessa. Hiilidioksidipäästöt kasvaisivat kymmenen prosenttia juuri kun Britannialta vaaditaan Kioton sopimuksen mukaisesti kasvihuonekaasujen vähentämistä.

Prescottin esittelemä ohjelma sisältää muun muassa 1,8 miljardin punnan (16 miljardin markan) panostuksen paikalliseen liikennesuunnitteluun, julkisen linja-autoverkoston täydentämiseen ja rautatieyhteyksien parantamiseen.

Prescott sanoi antavansa paikallishallinnolle valtaa veloittaa ruuhkaisten teiden käytöstä sekä työpaikkapaikoituksesta. Näistä saatavat varat käytetään julkisen liikenteen kehittämiseen.

Työväenpuolueen hallituksen liikennepolitiikka on vastakkainen miltei kaksi vuosikymmentä hallinneiden konservatiivien politiikalle, joka suosi yksityistämistä ja sääntelyn poistamista sekä yksityisautoilua suunnittelun ja julkisen liikenteen sijasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.