Briatore: Nyt nautitaan - paluuta mietitään myöhemmin!

Flavio Briatore aikoo miettiä rauhassa mahdollista paluutaan formula ykkösiin.

Renault'n entinen tallipäällikkö ja monen F1-kuljettajan ex-manageri oli tyytyväinen ranskalaisen oikeusistuimen päätökseen kumota Kansainvälisen autoliiton FIA:n hänelle langettama ikuinen toimintakielto formula ykkösissä.

- Täytyy nauttia tovi tästä onnellisesta hetkestä vaikeiden aikojen jälkeen. Mitä tulee mahdolliseen paluuseen formula ykkösiin, tässä on runsaasti aikaa puhua siitä, Briatore totesi antamassaan tiedotteessa.

Briatoren mukaan hänelle oli vaikea päätös haastaa FIA siviilioikeuteen. Italialainen oli kuitenkin tyytyväinen, että oikeus oli samalla kannalla hänen kanssaan ja katsoi, että FIA:n päätös ei syntynyt sillä tavalla kuin olisi pitänyt, eikä sitä tehdessä kunnioitettu Briatoren oikeuksia puolustautua. Briatoren mukaan kaiken takana oli FIA:n ex-puheenjohtaja Max Mosley, joka halusi kostaa miesten väliset vanhat kaunat.

- Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, koska FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvostoa käytettiin välineenä henkilökohtaisiin pyrkimyksiin, joiden tavoitteena oli savustaa minut ulos, Briatore totesi.

- Tämä päätös palautti minulle osan siitä kunniasta ja vapaudesta, jonka jotkut halusivat minulta riistää, Briatore jatkoi.

Renaultin F1-tallin johtamisen ohella Briatore toimi ennen FIA:n toimintakieltoa useiden F1-kuljettajien managerina. Hän manageroi muiden muassa Heikki Kovalaista, Fernando Alonsoa, Mark Webberiä ja Romain Grosjeania.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat