Briatoren tuomio kumottiin

Ranskalainen tuomioistuin on kumonnut Renault'n entisen tallipäällikön Flavio Briatoren saaman elinikäisen toimintakiellon formula ykkösiin.

Kansainvälinen autoliitto FIA sulki Briatoren formula ykkösistä ja koko kansainvälisestä autourheilutoiminnasta sen jälkeen, kun Renault-tallin todettiin järjestäneen Nelson Piquet juniorin kolarin Singaporen GP:ssä 2008. Briatore valitti rangaistuksesta oikeuteen, koska hänen mielestään FIA ei käsitellyt tapausta puolueettomasti.

Tuomioistuin totesi rangaistuksen lainvastaiseksi ja päätti, että FIA:n on peruttava Briatoren saama toimintakielto 15 päivän sisällä. Mikäli näin ei tapahdu, FIA joutuu pulittamaan päivittäin 10 000 euron sakot. Lisäksi FIA tuomittiin maksamaan ex-tallipäällikölle 15 000 euron korvaukset. Lehtitietojen mukaan Briatore oli vaatinut peräti miljoonan euron vahingonkorvausta maineensa lokaamisesta.

FIA joutuu perumaan myös Renault'n entisen teknisen johtajan Pat Symondsin saaman viiden vuoden toimitsijakiellon. Puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia vaatinut Symonds saa 5000 euron verran lohtua haavoihinsa.

FIA:n lakimiesten mukaan kattojärjestö valittanee päätöksestä.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat