FIA ei sulata Briatoren armahtamista

Kansainvälinen autoliitto FIA ei hyväksy ranskalaisen tuomioistuimen päätöstä, joka kumoaa Renault'n entisten johtajien saamat toimintakiellot formula ykkösiin.

Tuomioistuin määräsi tiistaina, että FIA:n on peruttava Renault'n ex-tallipäällikkö Flavio Briatoren ja insinööriosaston johtajana työskennelleen Pat Symondsin saamat pannat Singaporen GP:n 2008 kolarijupakasta. FIA:lla on oikeus valittaa päätöksestä.

- Oikeus kyseenalaisti FIA:n valtuudet asettaa Briatore ja Symonds toimintakieltoon menettelytavoista johtuen ja siksi, että he eivät ole FIA:n lisenssin alaisia ja oikeuden mukaan heitä eivät sen vuoksi koske myöskään FIA:n säännöt. Koskaan aikaisemmin ei ole kyseenalaistettu FIA:n oikeutta sulkea pois ne, jotka vaarantavat tarkoituksella toisten hengen, joten FIA pohtii huolellisesti mahdollisuuksiaan valituksen jättämiseen, kattojärjestö tiedotti.

- Oikeuden päätös ei ole lainvoimainen ennen kuin FIA:n valitusmahdollisuudet ovat umpeutuneet. Siihen asti moottoriurheilun maailmanneuvoston päätös on voimassa, FIA muistutti.

Briatore sai elinikäisen ja Symonds viiden vuoden toimintakiellon Nelson Piquet juniorin tahallisen kolarin järjestämisestä. FIA ei aio suosiolla päästää Briatorea ja Symondsia takaisin F1-varikolle.

- FIA harkitsee ryhtymistä tarkoituksenmukaisiin toimenpiteisiin varmistaakseen sen, että kukaan joka on syyllistynyt tai syyllistyisi vaarallisiin tekoihin tai tarkoitukselliseen huijaamiseen ei saa osallistua formula ykkösiin tulevaisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat