Mainos

Breivik on yhtä kallis kuin 15 tutkintavankia

NRK:n mukaan Ander Behring Breivik on Norjan historian kallein tutkintavanki.

Anders Behring Breivik tulee maksamaan Norjan yhteiskunnalle miljoonia kruunuja joka vuosi. Breivikin ympärillä suoritettavat turvallisuustoimet ovat Norjan historian kalleimmat, kertoo NRK.

Ilan vankila on pelkästään tähän asti kuluttanut Breivikiin noin 12,5 miljoonaa Norjan kruunua eli lähes kaksi miljoonaa euroa. Tavalliseen tutkintavankiin uppoaa NRK:n tietojen mukaan noin 800 000 kruunua eli reilu 100 000 euroa vuosittain.

Laskelmien mukaan Breivik maksaa yhteiskunnalle yhtä paljon kuin 15 normaalia tutkintavankia.

Turvatoimet Breivikin ympärillä ovat äärimmäisen tiukat. Breivikiä varten rakennettu yksityinen vankisairaala maksoi noin 3 miljoonaa kruunua eli noin 500 000 euroa.

- Se on äärimmäisen turvallinen ja se on rakennettu kerros kerrokselta. Jos jotain epäonnistuu yhdessä paikassa, sillä ei ole mitään seurauksia, koska epäonnistumisia varten meillä on useita muita turvatoimia varalla. Se on kallista kun asiat pitää tehdä näin, kertoo Ilan vankilan johtaja Knut Bjarkeid.

Ilan vankila on viimeisen vuoden aikana joutunut palkkaamaan muun muassa yhden henkilön, jonka ainoana tehtävänä on lukea kaikki kirjeet, joita Breivik saa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.