Mainos

Tuomarit kävivät läpi Breivikin elämää

Ennen ensimmäistä tauloa Oslon käräjäoikeuden tuomari Wenche Elizabeth Arntzen ja kollegansa Lyng luettelivat oikeudenkäynnissä useita yksityiskohtia Breivikin elämästä.

Käräjäoikeuden tuomarit kertoivat muun muassa, että Breivik lopetti koulunkäynnin kesken perustaakseen oman yrityksen. Myöhemmin Breivik perusti useita eri yrityksiä. Breivik ei ole käynyt armeijaa.

Vuonna 2002 Breivik perusti diplomaservices.com-nettisivuston. Breivik perusti myös E Commerce Group -nimisen yrityksen, joka myi tekaistuja todistuksia ja sertifikaatteja. Oikeuden mukaan Breivik tienasi näillä yrityksillään yli 3 miljoonaa dollaria. Breivik kuitenkin lopetti tekaistuja todistuksia myyvän yrityksensä vuonna 2006.

Pelasi tietokonepelejä ainakin 16 tuntia päivässä

Vuonna 2006 Breivik muutti takaisin äitinsä luo asuttuaan muutamia vuosia omillaan. Äidin luona asuessaan Breivik eristäytyi ulkomaailmasta ja pelasi tietokonepelejä, muun muassa World of Warcraft -peliä. World of Warcraft -pelissä Breivikillä oli useita rooleja, muun muassa tiimijohtajaa tarkoittava "guild master".

Breivik on myös kirjoittanut rooleistaan World of Warcraftissa. Breivik oli Virtue-nimisen joukkuueen johtaja ja Breivikin uskotaan pelanneen World of Warcraftia vähintään 16 tuntia päivässä.

Pelaajakollegoiden mukaan Breivik oli innostava pelinjohtaja ja sosiaalinen pelaaja. Breivik ei ikinä puhunut pelien aikana politiikasta mutta jalkapallosta kylläkin. World of Warcraft -eplin lisäksi Breivik pelasi Age of Conan -peliä. Breivik lopetti tietokonepelien pelaamisen 3. maaliskuuta 2011.

Juuri ennen kello 12 Suomen aikaa alkanutta taukoa tuomari luetteli Oslon hallintokorttelin pommi-iskussa kuolleiden nimet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.