Brasilian karmiva koronavirustilanne ei ota laantuakseen – kuluneen viikon aikana lähes kaikki synkät ennätykset on kirjoitettu uusiksi

3:07
Katso video: Näin CNN raportoi Brasilian ennätyssynkästä viikosta maan koronakriisin ytimestä.

Lauantai oli toinen peräkkäinen päivä, jolloin koronakuolemien määrä ylitti Brasiliassa 3 000 kappaleen rajan. 

Kyseinen lukumäärä on ylittynyt koko pandemian aikana vain kolmesti, joista kaikki ovat sattuneet viimeisen viikon sisällä. 

Torstaina myös toinen synkkä ennätys kirjoitettiin uusiksi, kun yhden päivän aikana todettujen koronavirustapausten määrä ylitti maassa 100 000 tapauksen rajan ensimmäistä kertaa. 

– Yksityisissä sairaaloissa puudutusääkkeiden pelätään loppuvan viimeistään neljän päivän kuluttua, CNN:n toimittaja Matt Rivers kertoi alkuviikosta. 

Maan äärimmilleen täytetyissä sairaaloissa myös lisähappivarastot ovat jatkuvasti vähissä. 

– Ei ole epätavallista, että ambulanssit kuljettavat sairastuneita sairaalasta toiseen, koska niissä ei yksinkertaisesti ole tilaa useammalle potilaalle. 

Rivers on seurannut maan pahentunutta koronatilannetta paikan päällä Brasilian Sao Paulosta. 

Artikkelin videolla voi nähdä, miten Sao Paolossa sijaitsevan sairaalan edustalla kymmenet ambulanssit odottavat sairaalapaikkojen vapautumista. 

– Sao Paolossa on viime päivinä kuollut niin monta ihmistä, että hautajaisia järjestetään lähes minuutin välein, myös yöaikaan. 

Virusmuunnos levinnyt maailmalle 

Maan oman tilanteen lisäksi Brasilian viranomaisia huolestuttaa myös maassa kehittyneen P-1 -virusmuunnoksen leviäminen naapurimaihin. 

Tähän mennessä helpommin tarttuvaa brasilialaista virusmuunnosta on ilmaantunut ainakin Perun pääkaupungissa, Limassa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja