Brasilialainen katkarapumunakas 20.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg

1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
300-400 g kuorittuja katkarapuja
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 iso tomaatti
oliiviöljyä
tuoretta korianteria
3 rkl kookoshiutaleita
6 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta

1. Valmista marinadi sekoittamalla kulhossa sitruunan mehu, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pippuri. Pane kulho jääkaappiin ja anna katkarapujen marinoitua noin 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja hienonna paprika. Kalttaa tomaatti kuumassa vedessä ja poista siitä kuori ja siemenet ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
4. Kuumenna paisitinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista sipuli, paprika ja tomaatti. Mausta seos korianterilla ja kookoshiutaleilla. Keitä seosta hiljalleen, kunnes se muuttuu paksummaksi.
5. Lisää katkaravut ja kiehauta seos nopeasti, mutta älä keitä.
6. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen.
7. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää leivinjauhe sekaan, mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
8. Paista munakasta uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes se on kypsä.
9. Tarjoa munakkaan kanssa keitettyä riisiä.

Lue myös:

    Uusimmat