Brasilia järkyttyi väkivaltaisesta kuolemasta: Ruokakaupan turvamies hakkasi miestä kasvoihin toisen vartijan pitäessä kiinni

Ympäri Brasiliaa on järjestetty protesteja sen jälkeen, kun musta mies kuoli vartijoiden pahoinpitelyyn Porto Alegren kaupungissa maan eteläosassa.

Carrefour-ruokakaupan turvamies löi 40-vuotiasta hitsaria Joao Alberto SilveiraFreitasia useita kertoja kasvoihin samalla, kun toisen ruokakaupan vartija piti tätä paikoillaan.

Mies menetti tajuntansa ja kuoli tapahtumapaikalle elvytysyrityksistä huolimatta.

Pahoinpitelyä edeltävät tapahtumat eivät ole tarkasti tiedossa. Poliisin mukaan mies olisi uhannut ruokakaupan kassaa, joka soitti paikalle turvamiehet.

Mielenosoittajat tuhosivat kaupan tuotteita

Välikohtauksesta levisi silminnäkijän kuvaama video, joka johti protesteihin ja levottomuuksiin ympäri maata.

Suurkaupunki Sao Paulossa noin 1 000 protestoijaa marssi sisälle paikalliseen Carrefouriin ja tuhosi siellä muun muassa ikkunoita ja myyntituotteita.

Myös pääkaupunki Brasiliassa sekä Rio de Janeirossa ja Belo Horizontessa nähtiin protesteja ruokaketjun kauppojen luona. Rio de Janeirossa mielenosoittajat estivät ihmisiä astumasta sisään kauppaan ja huusivat Black Lives Matter -iskulauseita.

Erityistä suuttumusta mielenosoittajissa herätti se, että välikohtaus sattui päivä ennen virallista mustien kulttuurille omistettua päivää.

Molemmat vartijat on pidätetty. Ranskalaisomisteisen Carrefourin Brasilian toimintojen edustaja on myös pahoitellut tapahtumia. Yritys lupasi toimia, jotta tapaukseen liittyvät henkilöt saadaan vastuuseen.

Carrefour kertoi päättäneensä sopimuksen yrityksen kanssa, joka oli palkannut vartijat töihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja