Boullier arvioi Lotuksen parannuksen: Tuhat prosenttia

Lotus-tallin tilanne on tallipäällikkö Eric Boullierin mielestä parantunut valtavasti yhdessä vuodessa.

- Jos pitää valita numero, niin sanotaan 1000 prosenttia, Boullier vastasi kysymykseen siitä, kuinka paljon tyytyväisempi hän on tämän kauden puolivälissä verrattuna viime kauden puoliväliin.

Viime kaudella Lotus-talli oli tässä vaiheessa kautta valmistajien MM-sarjassa viidennellä sijalla 66 pisteen kera. Tällä hetkellä talli pitää neljättä sijaa 159 pisteen potillaan. Kolmossija oli Lotuksen hallussa vielä ennen Saksan GP:tä, mutta siinä McLaren livahti yhden pisteen turvin edelle.

- On tietysti pettymys menettää kolmas sija, mutta tilanne on erittäin, erittäin tasainen ja olemme rakentaneet hyvän eron viidentenä olevaan talliin. Olemme kuitenkin menestysnälkäisiä ja haluamme enemmän. Jos pystymme tuomaan autoon niitä kehitysosia ja päivityksiä, joita suunnittelemme, ja saamme ne toimimaan radalla, niin siinä tapauksessa uskon meidän pystyvän puolustamaan nykyistä sijaamme. En ole varma siitä, olemmeko kolmas vai neljäs kauden lopussa, koska kaikki on niin tasaista, mutta olen vakuuttunut siitä, että pystymme taistelemaan valmistajien MM-sarjan kärkipään sijoista, Boullier lupaa.

Boullier uskoo vahvasti siihen, ettei Lotuksen hyvä vauhti hyydy loppukauden aikana.

- Ensimmäisestä kymmenestä kisasta hankkimamme kokemuksen ansiosta meidän pitäisi pystyä saavuttamaan enemmän pisteitä kauden toiselta puoliskolta, tallipäällikkö linjaa tavoitteen.

Valmistajien MM-pisteet 10/20 osakilpailun jälkeen:
1.  Red Bull-Renault          230
2.  Ferrari                   177
3.  McLaren-Mercedes          160
4.  Lotus-Renault             159
5.  Mercedes                  105
6.  Sauber-Ferrari             80
7.  Williams-Renault           47
8.  Force India-Mercedes       46
9.  Toro Rosso-Ferrari          6

Lue myös:

    Uusimmat