BMW M2 esitellään ensi vuonna

BMW:n M-osasto valmistelee parhaillaan uutta kaksi ovista urheilumalliaan. 2-sarjan huipulle sijoittuva M2 saa konepeltinsä alle uuden 3-litraisen turboahdetun moottorin, jonka kerrotaan kykenevän jopa 400 hevosvoimaan. Yhtenevästä iskutilavuudesta huolimatta kyseessä ei ole sama moottori, jota käytetään hiljattain esitellyissä M3 ja M4 malleissa.

Uusi M2 Coupé suunnataan hyvin suoraan Mercedeksen A 45 AMG:n ja tulevan Audi RS3:n kimppuun. M2 tulee erottumaan luokassaan takavetoisuudella ja manuaalivaihteistolla. Moottorin pariksi on myös valittavissa 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto. Takapyörien pidosta huolehtii elektronisesti ohjattu tasauspyörästön lukko. Myöhemmin tietyillä markkinoilla tarjottaneen myös xDrive-nelivetoa.

BMW:n omassa mallistossa M2 sijoittuu sekä hinnallisesti että suorituskyvyllisesti nykyisten M235i:n ja M4:n väliin. Muista 2-sarjan autoista M2 erottuu muun muassa puskureiden ja helmojen muotoilulla, joista on nähtävissä viitteitä näissä tietokoneella tehdyissä kuvissa.

M2:n esittelyä odotetaan ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vuonna 2016 sitä seuraa avoautoilijoille M2 Cabriolet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja