Mainos

BMW:ltä tulossa 12 täysin sähköistä autoa – i3 saa isoveljen

Saksalaisvalmistaja BMW ei aio jäädä tuleen makaamaan, vaan tuo Automotive News Europen mukaan seuraavan kahdeksan vuoden kuluessa markkinoille jopa 12 täyssähköautoa.

BMW on ilmoittanut, että sen mallistossa on vuonna 2025 kaikkiaan 12 täysin sähköistä. Ensi viikolla käynnistyvään Frankfurtin autonäyttelyyn valmistautuva BMW aikoo esitellä näyttelyssä i3-sähköauton isoveljen, jonka odotetaan kantavan nimeä i5.

Valmistajan mukaan sen sähköautojen toimintasäde yhdellä latauksella tulee olemaan jopa 700 kilometriä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko esimerkiksi i5:n toimintasäde näin vaikuttava. Auton on määrä tulla markkinoille vuonna 2021, joten se saattaa olla jopa mahdollista.

Toimittajille puhunut toimitusjohtaja Harald Krüger kertoi, että sekä M-osaston urheiluautot että BMW:n omistuksessa oleva luksusmerkki Rolls-Royce tulevat niin ikään sähköistymään tulevaisuudessa.

BMW esittelee Frankfurtissa myös täyssähköisen Minin, joka saapuu myyntiin 2019. Ensimmäinen täyssähköinen perus-BMW on vuonna 2020 saapuva X3.

Saksalaisvalmistaja suunnittelee myös siirtävänsä kaikki mallistonsa täyssähköautot i-brändin alle.

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.