BMW-kuskeja piinannut kopla Virosta vei autoista elektroniikan ohjauspyöriä ja turvatyynyjä myöten – voron rikoskumppani napattiin satamasta

Poliisilta on siirtynyt syyttäjälle tapaus, jossa kahta virolaista epäillään BMV-merkkisiin autoihin kohdituneesta, ammattimaisesta varkaussarjasta.

Rikokset alkoivat Espoossa viime vuoden loka–marraskuussa tapahtuen pääosin Laajalahden, Mankkaan ja Pohjois-Tapiolan alueella. Pienen tauon jälkeen teon takuivat uudelleen vuodenvaihteessa.

Jopa miljoonavahingot

Rosvo oli tunkeutunut autoon rikkomalla auton ikkunan. Sen jälkeen auton sisältä oli viety elektroniikkaa, kuten ohjauspyörä, turvatyyny, ohjainrulla, mittaristo sekä keskikonsolin ohjausyksikkö. Poliisi kuvasi rikosten tekotapaa selkeän ammattimaiseksi.

Rikoksia tuli poliisin tietoon yhteensä 58, ja niistä oli aiheutunut lähes miljoonan vahingot. Poliisin tietojen mukaan anastetun omaisuuden määrä pyörii 300 000 euron molemmin puolin.

Rikoskumppani otettiin kiinni rajalla

Poliisin tiedotettua asiasta valtakunnallisesti se sai tammikuun lopussa vihjeen, jonka mukaan mahdollinen tekijä käyskenteli aamuöisessä Tapiolassa. Poliisi otti miehen kiinni ja havaitsi kiinniottopaikan lähistöltä ajoneuvoja, joihin oli murtauduttu ja joista oli yritetty viedä elektroniikkaa.

Kiinioton jälkeen viranomaiset alkoivat selvittää miehen oletettua rikoskumppania, jonka tehtävänä olisi osien kätkeminen, siirto tai maasta pois saaminen. Pian sopiva henkilö paikannettiinkin.

– Henkilön matkat ja ajoneuvoihin kohdistuneet rikokset ajoittuivat samoihin ajankohtiin. Suomen poliisin pyynnöstä Viron poliisi pysäytti henkilön Tallinnan satamassa ja hänen hallustaan löytyi Espoossa ajoneuvoista anastettua elektroniikkaa, tapauksen tutkinnanjohtaja Klaus Geiger kertoo.

Automurroista epäilty on kertonut tapahtumista ja myöntää tekonsa pääpiirteittäin. Häntä epäillään törkeistä varkauksista. Toista henkilöä epäillään törkeistä kätkemisrikoksista, mutta hän ei ole myöntänyt osallisuuttaan.

Lue myös:

    Uusimmat