BMW julkaisi virallisesti sporttimaasturinsa

Uutisoimme aikaisemmin tällä viikolla BMW:n lipsauttaneen tulevan X4 M40i:n tiedot internetsivuilleen. Nyt BMW tiedotti virallisesti mallin tulosta.

Kyseessä on BMW:n keskikokoluokan coupé-maasturin sporttisin versio ja auto tottelee mallimerkintää X4 M40i. Pellin alta löytyy 3,0-litrainen suora kuutosmoottori, jota on päivitetty muun muassa M3 ja M4 -malleista lainatuilla komponenteilla. Piristetty moottori tuottaa 360 hevosvoimaa ja 465 Nm väännön. Keskikulutukseksi luvataan 8,6 l/100km ja näin ollen hiilidioksidipäästöt jäävät juuri alla kahden sadan lukemaan 199 g/km.

Maasturille suorituskyky on kiitettävä, sillä satasen nopeuteen päästään alle viidessä sekunnissa ja huippunopeutta kertyy 250 km/h. Mutkissa vauhdin säilyttämiseksi alustaan on tehty muutoksia ja xDrive-neliveto on optimoitu urheilullista ajoa silmällä pitäen.

Ulkoa ja ohjaamosta auton erottaa muusta mallistosta tutuista M-sarjalaisen piirteistä, eli puskureista, helmoista, vanteista, penkeistä ja tässä tapauksessa myös uudesta ratista.

Lue myös:

    Uusimmat