BMW ja Toyota aloittavat urheiluautoyhteistyön

Saksalainen BMW ja japanilainen Toyota ovat sopineet laajentavansa viime joulukuussa julkistettua yhteistyötä. Yksi yhteistyön muoto tulee todennäköisesti olemaan samaa tekniikkaa hyödyntävä urheiluauto.

BMW ja Toyota aikovat tehdä pitkän tähtäimen strategista yhteistyötä neljällä saralla, jotka ovat polttokennojärjestelmät, tulevaisuuden urheiluautojen arkkitehtuuri ja komponentit, voimansiirron sähköistäminen ja auton painon vähentämiseen liittyvät teknologiat.

Asiaa koskevan aiesopimuksen allekirjoittivat Toyota Motor Corporationin pääjohtaja Akio Toyoda ja BMW Groupin hallituksen puheenjohtaja Norbert Reithofer.

”Pyrimme edelleen vahvistamaan kilpailuasemaamme kestävän kehityksen teknologioissa. Toyota ja BMW jakavat saman strategisen näkemyksen kestävään kehitykseen perustuvasta autoilusta tulevaisuudessa. Yhdessä meillä on loistava tilaisuus johtaa teollisuudenalamme näiden haasteiden yli”, totesi BMW:n Reithofer.

”BMW ja Toyota haluavat molemmat tehdä yhä parempia autoja. Kunnioitamme toisiamme. Siksi voimme jo nyt ottaa seuraavan askeleen yhdessä. Toyotan vahvuutena ovat ympäristöystävälliset hybridi- ja polttokennoautot, kun taas BMW:n vahvuutena ovat urheilulliset autot. Olen jo innoissani autoista, jotka syntyvät yhteistyömme tuloksena”, Toyotan Akio Toyoda sanoi.

Toyota ja BMW sopivat tämän vuoden maaliskuussa tutkimusyhteistyöstä, mikä liittyy seuraavan sukupolven litium-ioniakkujen teknologioihin. Lisäksi yritykset tekivät joulukuussa sopimuksen, jonka mukaan BMW toimittaa Toyotalle 1,6- ja 2-litraisia dieselmoottoreita vuodesta 2014 alkaen Euroopassa valmistettaviin Toyotoihin.

Yhteistyön tuloksena Toyota saattaa herättää henkiin tunnetuista urheiluautonimistään joko Supran tai sitä pienemmän Celican. Supra, jota valmistettiin viimeksi vuonna 2002, voisi perustua BMW:n 6-sarjaan (kuvassa), Celica paria kokoluokkaa pienempään 3-sarjaan.

Kuviossa on varmasti jollakin tavalla mukana myös Subaru, jonka kanssa Toyota on rakentanut hiljattain Suomeen ehtineen sportcoupén, joka tottelee Toyotalla mallinimeä GT86 ja Subarulla kirjainyhdistelmää BRZ.

Autocar / Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja