Blondaatko säännöllisesti tukkaasi? Tämä trendi voi olla pelastus hiuksille ja kukkarolle

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
KATSO MYÖS: Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti ammattilaisen vinkeillä.

Jos olet kyllästynyt, tai päänahkasi tai hiuksesi eivät enää kestä säännöllistä blondausta, voi tämä hellävaraisempi trendi sopia sinulle.

Glamour kertoo uudesta trendistä, jota Lontoon huippukampaamot ovat alkaneet tarjota asiakkailleen vaihtoehtona perinteiselle vetyperoksidiblondille.

Kyseessä on niin kutsuttu shattered root -trendi eli vapaasti suomennettuna särjetyn tyven trendi.

Blondaus ja blondina pysyminen on yllättävän haastava ja säännöllisesti kampaajan apua vaativa hiustyyli. Olemme aiemmin uutisoineet esimerkiksi kuluneena vuonna suosioon nousseesta TikTok-trendistä skandinaavisesta hiusrajasta.

Särjetyn tyven värjäystekniikka antaa blondia kuontaloa kaipaavalle hiukan enemmän pelivaraa kuin täysin vaalea hiustyvi, jota täytyy ylläpitää jopa 6–8 viikon välein.

Tästä hiustrendissä on kyse

Harva ihminen on luonnostaan puhtaan platinablondi. Jos maailman trendejä on uskominen, niin nyt kylminä talvikuukausina platinan voi huoletta vaihtaa hiukan luonnollisempaan sävyyn.

Särjetyn tyven tekniikalla lopputulos on juurikin hieman hillitympi ja ajattomampi kuin koko pään valkaisu vetyperoksidilla. Värjäystekniikan ansiosta oma tummempi väri ei myöskään kasva muutamassa viikossa yhtä rajulla tavalla esille kuin perinteisessä tyven blondauksessa.

– Tekniikka on täydellinen vaihtoehto talveksi, jolloin moni haluaa värjätä hiuksensa hiukan tummemmilla väreillä, lontoolaisen Larry King -kampaamon väriasiantuntija Aniah Warner kertoo.

Näytä tämä video kampaajallesi ensi kerralla, kun hiuksesi kaipaavat päivitystä:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Trendi sopii niille, jotka haluavat jotain hillitympää, mutta eivät ole välttämättä valmiita värjäämään hiuksia tummemmalla vaalealla. Se on melkein kuin väärin päin tehty balayage.

– Tekniikassa käytännössä vedetään liu’uttamalla tyvikasvun rajaa alaspäin, Warner kuvaile.

Tekniikan avulla edellisten värjäyskertojen jättämät rajat pehmenevät, kun tyveä raidoitetaan vaalennusvärin lisäksi omaa luonnollista hiusväriä lähempänä olevalla värillä. Se pehmentää vaalennusta ja piilottaa juurikasvua.

Kyseisellä tyviraidoitustekniikalla mahdollisestaan luonnollisempi ja pehmeämpi lopputulos kuin koko tyven vaalennus kerralla. Tällöin tarve varata aikaa kampaajalle harvenee, kun tyvikasvu pysyy pidempään aisoissa.

Julkimoista esimerkiksi näyttelijä Sydney Sweeney on vaihtanut platinablondin pehmeämpään tyviraidoitustekniikkaan. Myös toinen vuoden 2023 ehdoton tyyli-ikoni, Sofia Richie Grainge suosii pehmeämmän lopputuloksen antavaa värjäystekniikkaa hiuksillensa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mikäli siis harkitset pientä breikkiä kokovaaleasta platinablondista, harkitse tyviraidoitusta tällä tekniikalla. Kukkarokin kiittää, kun kampaajaa ei tarvitse varata aivan parin kuukauden välein.

Lue myös:

    Uusimmat