"Skandinaavinen hiusraja" on uusi hiustrendi maailmalla – ei sovi kaikille

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
KATSO MYÖS: Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti ammattilaisen vinkeillä.

Niin kutsuttu "Scandinavian hairline" on noussut uudeksi viraaliksi hitiksi. Se ei kuitenkaan sovi jokaiselle.

Skandinaavinen hiusraja on hiustrendi, jossa kasvoja kehystävät hennot vauvahiukset vaalennetaan vaalennusvärillä. Trendistä uutisoi muun muassa Insider ja Allure.

Avainsana Scandinavian hairline on kerännyt TikTokissa yli 152 miljoonaa katselukertaa. Osa katsojista ei kuitenkaan ole varma, onko trendi tyylikäs vai vanhentaako se käyttäjäänsä.

Yleensä skandinaavisen hiusrajan voi pyytää kampaajalta vaalennusvärityön ohessa. Tyypillisesti vauvahiukset värjätään viimeisenä toimenpiteenä, ennen kuin hiusväri pestään pois hiuksista. Ideaalissa lopputuloksessa kasvoja kehystävät vaaleat suortuvat tuovat valoa ja pohjoismaisen tervettä raikasta hehkua kasvoille. Maailmalla tyyli yhdistetään pohjoismaisiin vaaleaverikköihin.

Katso alla olevalta videolta, kuinka TikTok-käyttäjä Monika Klinaviciute värjäytti kampaajalla itselleen skandinaavisen hiusrajan.

Jos julkaiso ei näy, voit katsoa sen täältä

Monikan videon on nähnyt yli 20 miljoonaa ihmistä. Moni ihminen oli kuitenkin epävarma siitä, mitä skandinaavinen hiusraja oikein käytännössä tarkoittaa.

– Olen täällä Skandinaviassa ja skandinaavinen, eikä minulla ole mitään ideaa, mistä tässä trendissä on kyse, eräs kommentoi Monikan videota.

Hiustyyli voi vanhentaa?

Eräs toinen miljoonia katelukertoja videollaan kerännyt TikTok-käyttäjä kampaaja @sam.honeyandsage jakoi oman versionsa trendistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joidenkin katsojien mielestä muodonmuutos vanhensi asiakasta, koska vaaleat vauvahiukset näyttävät harmailta. Moni jäi kommenteissa myös pohtimaan, kuinka skandinaavista hiusrajaa kuuluisi oikein ylläpitää ilman, että se vaurioittaisi hentoja vauvahiuksia.

– Tämän tekniikan on pakko olla huonoksi hiuksille. Sehän tappaa heikoimmat osat hiuksistasi, eräs kommentoi. 

Videon jakanut Sam kommentoi tyylin ylläpitoa Insiderille. Skandinaavista hiusrajaa harkitsevan on hyvä ottaa huomioon se, kuinka paljon hiusväri vaatii ylläpitoa. Erityisesti tummahiuksisille bruneteille tyyli voi olla liikaa. 

–  En itse henkilökohtaisesti valitsisi tätä hiusvärityyliä luonnostaan bruneteille. Siinä jo valmiiksi herkkiä hiuksia täytyy käsitellä aivan liian pitkälle, jotta saavutettaisiin tarpeeksi kirkas skandinaavinen lookki. Ylläpitokin olisi aivan liian tiheää hiukselle, hän kertoo

Ei sovi bruneteille

Luonnostaan brunetti TikTok-käyttäjä Amelia Liana kokeili varoituksista huolimatta skandinaavista hiusrajaa. Viraalilla videollaan hän pohtii, sopiiko kyseinen tyyli hänelle vai ei.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kilteimmällä mahdollisella tavalla se kyllä vanhensi sinua. Se näyttää niin hyvältä, mutta vähän kuin harmailta hiuksilta. Jotenkin oudolla tavalla kuitenkin tykkään sitä, eräs kommentoi. 

Paria päivää myöhemmin Amelia päätti, ettei ollut tyytyväinen lopputulokseen ja hankki meikin tavoin toimivan tummentavan tyvivärin, jota lisää peittämään harmahtavat vauvahiuksensa odottaessaan, että väri haalistuu tai kasvaa ulos.

–  Minä olen skandinaavisen hiusrajatrendin uhri. Se ei toiminut minulla, koska se jätti hiuksiini aivan liian dramaattisen kontrastin, eräs kertoi Amelian videon kommenttikentässä.

– Se näyttää vähän siltä kuin hiusraja olisi pakenemassa, eräs trendiä kritisoiva käyttäjä huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat