Dramaattinen hiustrendi jakaa mielipiteitä – tällainen on meduusa: "Kuin lapseni olisi päässyt käsiksi saksiin..."

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
KATSO MYÖS: Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti ammattilaisen vinkeillä.

Yllättävä hiustrendi on ottanut vaikutteita mereneläviltä.

New York Post uutisoi sosiaalisessa mediassa trendaavasta hiustyylistä, meduusasta. Kyseessä on voimakkaasti kerrostettu kampaus, jossa suurin osa kerrostetuista hiuksista leikataan seurailemaan leukalinjaa. Taakse jätetään muutamia pitkiä suortuvanpätkiä, joiden on tarkoitus muistuttaa meduusoiden pitkänhuiskeita lonkeroita.

TikTokissa #jellyfishcut on kerännyt yli 32 miljoonaa katselukertaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kyseinen hiustyyli trendaa, koska se on sukupuolineutraali tyyli. Se on myös hyvin näyttävä, taiteellinen ja luova, Chicagosta kotoisin oleva hiusstylisti Raven Hurtado kuvailee tyyliä Glamourin haastattelussa.

Meduusassa yhdistyy kaksi erilaista hiusmaailmaa.

– Se on kuin sinulla olisi sekä lyhyet että pitkät hiukset samanaikaisesti, Hurtado kertoo.

Dynaaminen polkkatukan ja takatukan eli mulletin yhdistelmä toimii erityisen hyvin, jos haluat leikitellä hiusvärien ja erilaisten tekstuurien kanssa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Juuret Japanissa

Tiktokkaaja Mari Trombley on yksi niistä rohkeista, jotka ovat uskaltautuneet heittäytyä meduusan vietäviksi. Hän esittelee säännöllisesti näyttävää hiustyyliään 126 000 seuraajalleen. Videoilla Mari esittelee erilaisia tapoja, joilla hän muotoilee ja laittaa kahdelle tasolle leikattua hiustyyliään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Rakastin nuorena Final Fantasy -pelisarjasta tuttua Yunaa. Hänellä oli ihanat hiukset, Mari paljastaa.

Yunalla on polkkatukka ja niskantyvestä alkava värikäs letti, joka ulottuu hahmon nilkkoihin asti.

– Olen puoliksi japanilainen ja kasvoin osittain myös Japanissa. Nuoruudessa näin hiustyylejä, jotka olivat saaneet vaikutteita eri animehahmoilta, Mari kertoo. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Vaikka meduusa voi näyttää monen mielestä hullulta ja futuristiselta hulluttelulta, ovat sen juuret itse asiassa syvällä japanilaisessa historiassa. Japanissa klassista kampausta kutsutaan myös nimellä "hime", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa prinsessaa.

Kampaus oli suosittu Heian-kaudella ja sen uskotaan silloinkin saaneen inspiraationsa meressä elävistä meduusoista. Heian-kausi oli klassisen Japanin historian viimeinen kausi. Se kesti vuodesta 794 vuoteen 1185, kertoo The Metropolitan Museum of Art

Persoonallinen vai ruma?

Kaikki eivät kuitenkaan ole innostuneet villistä meduusasta. Useat ovat sosiaalisessa mediassa argumentoineet kampauksen olevan ruma ja kiusallisella tavalla huomiota herättävä.

– Olen sitä mieltä, että kaikki saavat tehdä ihan, mitä haluavat, mutta siinä on vissi ero, oletko hiukan omituinen vai rehellisesti ruma,  trendiä kritisoiva KOMMENTOIJA kirjoitti erään kampaajan asiakastyötä esittelevän videon alle. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

– Tämä näyttää ihan siltä kuin lapseni olisi päässyt käsiksi saksiin ja leikannut omat hiuksensa, kommentoi toinen. 

Mari toivoo, että ihmiset uskaltaisivat rikkoa rajoja ja kokeilla erilaisia tyylejä.

– Voit halutessasi vaihtaa tyyliäsi huomenna, jos haluat. Vastaat itse itsestäsi, hän kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat