Blinit uunissa

Tattarijauhot antavat blineille niiden alkuperäisen venäläisen maun. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin.

Blinitaikina saa makunsa tattarista ja juuresta. Taikinan annetaan käydä eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava.

Blinit uunissa, noin 12 kpl:

4 dl Bulgarian jogurttia tai kermaviiliä

20 g hiivaa

1 tl sokeria

Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:

1½ dl kuumaa maitoa tai olutta

1 tl suolaa

1 rkl voisulaa

1 kananmunan keltuainen

1 kananmunan valkuainen

Lisäksi:

mätiä tai savulohta, molempia halutessasi

sipulisilppua

smetanaa

tilliä

Blinien valmistusohje:

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito tai huoneenlämpöinen olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Voitele uuninkestävä matala paistos- tai muffinipelti, jossa on mahdollisimman laakeita koloja. Voitele kolot reilusti voisulalla. Jaa taikina koloihin n. 2 cm paksuudelle.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 20 min blinien koosta ja paksuudesta sekä uunipellin/-vuokien materiaalista riippuen kauniin värisiksi. Blinien tulee saada väriä alle ja päälle, siirrä tarpeen vaatiessa peltiä ylös tai alas uunissasi, mikäli uuni paistaa toiselta puolelta suhteessa enemmän.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä blinejä:

Lue myös:

    Uusimmat