Tämä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla. Ohjeeseen on lisätty olutta, joka käyttää taikinaa mukavan kuohkeaksi rakenteeltaan.
Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin
Katso videolta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Savela valmistivat näitä blinejä!
10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla
2 dl kermaviiliä (1 tlk)
3 dl tummaa olutta
20 g hiivaa
2 tl tummaa sokeria
3 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 dl kuumaa maitoa
1 dl tummaa olutta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lisäksi: mätiä, savulohta, punasipulisilppua ja smetanaa.
