Blinit tattari-tumma olut -taikinasta

Tämä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla. Ohjeeseen on lisätty olutta, joka käyttää taikinaa mukavan kuohkeaksi rakenteeltaan.

Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin

10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla

2 dl kermaviiliä (1 tlk)
3 dl tummaa olutta
20 g hiivaa
2 tl tummaa sokeria
3 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 dl kuumaa maitoa
1 dl tummaa olutta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lisäksi: mätiä, savulohta, punasipulisilppua ja smetanaa.

Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat