Mainos

Biisonimafian YouTube-videot tahkovat mijoonia näyttökertoja kuukaudessa: ”Katsojat arvostavat, kun kaikki on laitettu peliin”

Biisonimafian hurjapäinen meno viehättää eritoten 15–35-vuotiaita faneja.

Suomalaisen stunt- ja komediaryhmä Biisonimafian lyhytelokuvat ja sketsit keräävät YouTubessa yli kolme miljoona näyttökertaa kuukaudessa.

Miten pienen porukan kuvailuharrastuksesta tuli kotimaisen toimintakomedian varteenotettava tekijä? Biisonimafian Kaitsu Rinkinen pysähtyi pohtimaan videotuotantoja sekä katsojien odotusten että tiimin oman vision näkökulmasta.

– Biisonimafian tekemisen lähtökohtana on ollut alusta asti tehdä käytettävissä oleviin resursseihin nähden maksimisuoritus. Erityisesti kaksi viimeisintä leffaprojektia on viety tuotantoina äärimmilleen sekä fyysisesti että henkisesti. Myös katsojat tuntuvat huomaavan tämän panoksen ja arvostavan sitä, kun kaikki on laitettu peliin, Rinkinen kertoo.

Hurjapäinen meininki viehättää sekä tekijätiimiä että yleisöä. Biisonimafian katsojakunta koostuu pääosin 15–35-vuotiaista miehistä, jotka odottavat kerta kerran jälkeen erityisempää materiaalia.

– Varsinaista kohdentamista emme mieti, mutta tekijätiimin ikähaitari ja kiinnostuksen kohteet vaikuttavat luonnollisesti myös sisältöihin, jotka uppoavat juuri tähän kohderyhmään. Suosituimmat tuotannot sisältävät nuoriin uppoavia elementtejä, kuten moottoripyöriä, mutta monet teemat iskevät myös aikuiseen makuun, sanoo Rinkinen.


Biisonimafian uusin elokuva Rakkauden rattaissa on railakas kertomus kaveruudesta ja rakkauden etsimisestä Italian auringon alla – huikeita stuntteja tietenkään unohtamatta.

Rinkinen povaa YouTuben sisällöille tulevaisuudessa yhä suurempaa suosiota, sillä jatkuvasti kasvavat budjetit mahdollistavat televisiotuotantojen haastamisen ja edesauttavat laadukkaiden sisältöjen tuottamista.

YouTuben suosio kasvaa koko ajan

Työn laadukas jälki on YouTube-tuotannoissa tärkeää jatkossakin, sillä katsojien keski-ikä vanhenenee ja myös yleisön odotukset kasvavat. Biisonimafia ei kuitenkaan koe paineita tekemisestä, vaan iloitsee mahdollisuuksista, joita sekä digitaalinen kehitys että kasvava kiinnostus YouTuben tarjontaa kohtaan mahdollistavat.

Inspiraatiota työhönsä Rinkinen saa erityisesti muilta somevaikuttajilta, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja valinneet YouTuben pääkanavakseen muiden medioiden sijaan.

– On siistiä, että löytyy jo tapahtumia, jotka keskittyvät online-videon mahdollisuuksiin. Pari viikkoa sitten kävimme Amsterdamissa video-aiheisessa konferenssissa ja seuraavaksi odotamme huhtikuun lopulla Helsingissä järjestettävää FOOM-tapahtumaa, jossa pääsemme myös itse isosti lavalle. Mukana on yksi suurimmistä tubettajista, yhdysvaltalainen Casey Neistat, joka omalla tekemisellään on osoittanut, millaisella kerronnalla mediakenttää voi uudistaa. Erityisesti hänen esiintymistä tulen seuraamaan tapahtumassa mielenkiinnolla.

Lähde: Anne Seppälä / Töttöröö Network

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.