Belgian pommi-iskuista epäiltyä ruotsalaista syytetään myös Pariisin iskuista

Brysselin pommi-iskuista epäilty Osama Krayem on lehtitietojen mukaan myös Pariisin pommi-iskujen takana.

Belgialaismedioiden mukaan Brysselin pommi-iskuissa häärinyt Osama Krayem on saanut syytteet myös Pariisin pommi-iskuista. Marraskuussa sattuneissa Pariisin iskuissa kuoli 130 ihmistä.

Ruotsin kansalaisuuden omaavaa Krayemia vastaan nostettiin huhtikuun alussa syytteet terroriteoista viime kuussa sattuneissa iskuissa Belgiassa. Nyt nostetut uudet syytteet lisäävät entisestään linkkiä Brysselin ja Pariisin iskujen välillä. 

– Hänen sormenjälkiään on löydetty useista piilopaikoista, joita on käytetty iskujen suunnitteluissa, flaamilainen televisiokanava VRT raportoi The Guardian-lehden mukaan.

Syyttäjät pitävät lehtitietojen mukaan tiedotustilaisuuden asiasta tänään.

Viranomaiset epäilevät Krayemin ostaneen laukut, joita käytettiin pommituksissa. Hänet ikuistettiin valvontakameraan Maalbekin metroasemalla pommittaja Khalid El Bakraouin kanssa vain minuutteja ennen pommien räjähtämistä.

Krayemin asianajaja kertoi viime viikolla lehdistölle, että miehen alkuperäinen tarkoitus oli räjäyttää itsensä pommi-iskussa. Mies kuitenkin oli tullut toisiin aatoksiin.

Tutkijat etsivät edelleen reppua, jota Krayem käytti iskupäivänä.

Brysselin lentokentällä ja EU-päämajaa lähellä olevan metropysäkin pommi-iskut tappoivat 32 ihmistä ja haavoittivat kymmeniä maaliskuussa. Iskut toteutettiin vain muutamia kuukausia Pariisin tuhoisien terroritekojen jälkeen.

Veljekset Ibrahim ja Khalid El Bakraoui sekä kolmas mies, Najim Laachroui räjäyttivät itsemurhapommeja Belgian tuhoisimmassa terrori-iskussa. 

Neljäs mies, niin kutsuttu "hattumies" Mohamed Abrini pidätettiin Brysselissä 8. huhtikuuta. Hän oli lentokentän räjäyttäneiden mukana mutta ei laukaissut omaa itsemurhapommiaan. Myös Abrinia vastaan on nostettu syytteet Pariisin iskuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja