BBC teki pilaa Ronaldosta nokkelalla sanaleikillä – kohu oli valmis

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:tä on syytetty Cristiano Ronaldon pilkkaamisesta. Mediatalo kiistää syytteet.

BBC näytti Ronaldon epäonnistuneen rangaistuspotkun Sloveniaa vastaan ottelukoosteessa ja kirjoitti grafiikkaan "Misstiano Penaldo". Se nosti aikaan kohun.

– Kyseessä oli vain sanaleikki, jollaisia olemme tehneet useita kertoja päivän pelien koosteiden kanssa. Tarkoitus ei ollut pilkata Cristiano Ronaldoa, BBC kirjoittaa tuoreessa lausunnossa Daily Telegraphin mukaan.

BBC:n käyttämä grafiikka aiheutti vahvoja reaktioita. Esimerkiksi Englannin entinen kapteeni John Terry kritisoi BBC:n toimintaa häpeälliseksi. Britannian yleisradioyhtiö on eri linjoilla.

– On fakta, että ohjelman aikana Ronaldosta puhuttiin moneen kertaan myönteisesti. Asiantuntijamme eivät koskaan kritisoineet häntä kohtuuttomasti missään vaiheessa, lausunnossa sanotaan.

Alla olevasta kuvasta voi nähdä kuvakaappauksen BBC:n lähetyksestä. Kohua aiheuttanut grafiikka näkyy vasemmassa alanurkassa.

Jos upotus ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ronaldo ei onnistunut maalinteossa Saksan EM-kisoissa kertaakaan varsinaisella peliajalla tai jatko-ottelussa. Hän sai pallon maaliin kahdesti rangaistuspotkukisassa, joista jälkimmäisessä Portugali tippui turnauksen jatkosta Ranskaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat