Basilikakuharullat ja perunalumi 23.11.1999

4 kuhafileetä
suolaa ja pippuria
n.100 g levittyvää tuore- tai
sulatejuustoa
(esim. ruohosipu- lilla tai kolmella sipulillamaustettua)
20-25 tuoretta basilikan lehteä tai
1-2 tl kuivattua basilikaa
4-6 kuivattua tomaattia

Kiinnittämiseen

: cocktailtikkuja

Pinnalle

: tuoretta basilikaa

Haudutusliemi:


n. 1 dl kalalientä tai vettä + 1/2 kalaliemikuutio tai
2 tl kalafondia
1 dl valkoviiniä tai
3/4 dl vettä + 2 rkl sitruunamehua
pippuria

Kaada liemen ainekset sopivankokoiseen kasariin tai paistokasariin (niin että neljä rullaa mahtuu, mutta tyhjää ei jää). Anna kiehahtaa.
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla ja levitä fileet kalalaudalle. Levitä pinnalle tuorejuusto ja sen päälle basilikan lehdet ja suikaloidut kuivatut tomaatit. Kiedo rullalle pyrstöstä alkaen. Kiinnitä tikuilla. Nosta rullat pystyyn kiehuvaan liemeen niin, että ohuempi vatsapuoli tulee ylöspäin. Liemen ei tarvitse peittää rullia kokonaan. Vähennä lämpöä ja anna rullien hautua ei kiehua n. 8 min.
1-2 kuharullaa kypsyy kätevästi myös mikrossa vaikka ilman lientä. Iso määrä rullia hautuu parhaiten uunissa n.180 asteessa. Ripottele pinnalle basilikaa.
Tarjoa rullien kanssa keitettyjä perunoita tai perunalunta ja tomaattisalaattia ja leipää.

Perunalumi


8-10 perunaa

Kypsennä perunat kokonaisina tai lohkoina höyryssä tai vedessä. Puserra "lumipusertimen" läpi tai käytä sosemyllyä ja suurireikäistä levyä.

Lue myös:

    Uusimmat