Avokado-pekonipasta: Lukijoiden suosikkireseptit!

Avokadopasta on yksi tämän hetken suosituimpia reseptejä Fiskars Kitchen Garden -kilpailussa pyysimme lukijoita paljastamaan omat suosikkireseptinsä, Suvi Lapualta on tehnyt avokadopastasta oman versionsa, johon kuuluu muun muassa pekonia ja tilkka hunajaa.

Avokado-pekonipasta syntyy nopeasti! Tämän reseptin Yrttikeittiöön lähetti Suvi Lapualta. Avokadopastan alkuperäinen resepti on Alexander Gullichsenin käsialaa ja se löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista, sekä pariskunnan kirjoittamassa Safkaa-keittokirjassa.

Avokado-pekonipasta:

  • 1 chili
  • 1/5 dl yrttejä esim. basilikaa, timjamia silputtuna
  • 1 avokado
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa
  • pippuria
  • hippunen sokeria tai tilkka hunajaa
  • 250g pastaa

1.Silppua yrtit ja pilko chili, sekä lisää avokado. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta seos pippurilla, suolalla ja sokerilla tai hunajalla.

2. Paista pekoni palasina pannulla. Asettele paistetut pekonit kahden talouspaperin väliin, jotta ylimääräinen rasva irtoaa niistä.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Säästä noin 1 dl keitinvettä ja valuta pastasta vedet pois.

4. Kaada kastikeseos pastan sekaan. Käytä tarvittaessa keitinvettä notkistamaan kastiketta.

5. Ripottele pekoni pastan päälle. Tarjoile välittömästi.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat