Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

Pappa al pomodoro -keitossa hyödynnetään kuivahtanutta leipää.
Pappa al pomodoro -keitossa hyödynnetään kuivahtanutta leipää.Sikke ja Lieminen Toscanassa (Otava, 2025)
Julkaistu 27.10.2025 12:41

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 800 g kypsiä tomaatteja (tai 2 prk kuorittuja tomaatteja)
  • 4 paksua viipaletta edellispäiväistä vähäsuolaista juurileipää
  • runsas 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 2,5 dl kuumaa vettä tai vihanneslientä
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Pyöräytä tomaatit tehosekoittimessa hyvin nopeasti. Jos käytät purkkitomaatteja, murskaa ne kulhossa käsin.
  2. Poista leivästä kuoret ja kuutioi kuoreton osa. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Lorota 1 dl oliiviöljyä paksupohjaisen kattilan pohjalle ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna valkosipulin pehmetä ja kypsyä kullankeltaiseksi ja lisää sitten leipäkuutiot. Kun leipä on pehmennyt hiukan, lisää tomaatit ja kypsennä keskilämmöllä.
  4. Mausta suolalla, lisää hiukan kuumaa vettä tai vihanneslientä ja keitä kymmenisen minuuttia reippaasti sekoitellen, jotta keitto saa sille ominaisen samettisen koostumuksen.
  5. Ota kattila pois liedeltä ja lisää revityt basilikanlehdet ja reilu loraus oliiviöljyä.

Toscanassa on sanonta: "Mangia la pappa al pomodoro perché ti fa bello." Syö pappa al pomodoroa, sillä se tekee sinusta kauniin. No, totta kai siis syömme sitä! Tämä ohje on Sikke Sumarin ja Jaakko Luomasen kirjasta Sikke ja Lieminen Toscanassa (Otava 2025).

  • Anna keiton mielellään tekeytyä ainakin tunti, että sen maut ehtivät kehkeytyä, ennen kun tarjoat sen huoneenlämpöisenä tai lämpimänä ja oliiviöljykiehkuralla kaunistettuna.
  • Katso video: Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helposti

    0:30Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helpostiNäin kalttaat tomaatit!

    Lisää aiheesta:

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina Henri Alénin syntinen leipäpastaOranssi risottoJogurttikeittoTomaatti-leipäkeittoLinssicurrya ja pinaattia
    TomaattikeittoNopeat ja helpotKasvisruokaPääruoatKeitot

    Tuoreimmat aiheesta

    Tomaattikeitto
    • 12:41
      Nopeat ja helpot

      Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

    • 03.11.202315:07
      Kasviskeitto

      Uunissa paahdettu tomaattikeitto

    • 02.06.201612:07
      Välipalat

      Punainen gazpacho

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Kylmä tomaattikeitto lasissa

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Helppo tomaattikeitto