Avoin suhde päättyi eroon, miksi mies yhtäkkiä haluaa takaisin yhteen? Miehet vastaavat

Huikean pitkä kysymys inspiroi miesvastaajiamme. 

"Olimme poikaystäväni kanssa seurustelleet 5 vuotta, josta pari viimeistä vapaassa suhteessa. Kun poikaystäväni löysi toisen naisen, johon ihastui ja rakastui, alkoi asioista valehtelu, salailu, sopimusten pettäminen. Esimerkiksi olimme sopineet, että ehkäisystä huolehditaan ja yhtäkkiä poikaystäväni kertoi, että hän panee hoitoaan, jolla ei ole mitään ehkäisyä, paljaaltaan. Samalla alkoi itsetuntoni murentaminen pala palalta: olin yhtäkkiä hänen mielestään lihonut niin, etten kiihota häntä tarpeeksi, olin liian epävakaa hänen tulevien lastensa äidiksi, ominaisuudet, joita hän oli ennen ihaillut minussa, eivät olleet enää hänen mielestään kiihottavia ja niin edelleen.
 
Erotessamme hän sanoi ottavansa taukoa myös toisen naisen kanssa. Tätä hän ei kuitenkaan ole saanut tehtyä. Eli hän käytännössä vaihtoi minut suoraan neljä vuosikertaa nuorempaan naiseen ja tämän suoran vaihdon minä tunsin hyvin loukkaavana. Eron jälkeen mies soitteli minulle useamman kerran päivässä. Vieläkin soittelemme tiheästi ja näemme satunnaisesti, ja hän joka kerta silloin sanoo rakastavansa minua ja haluaa halata ja suudella. Halaaminen on minusta ihan okei kavereiden välillä, mutta suutelu on jo jotain muuta. Mistä on kyse?"
kysyy nimimerkki Vaihdettu.

Näin miehet vastasivat:

"Kyse on siitä, että se mies on sekaisin kuin seinäkello. Ei osaa päättää, mitä elämältään haluaan. Jos on kyennyt pidemmän aikaa pitämään tuollaista peliä yllä niin ei se siitä miksikään muutu.  Tuollaiseen mieheen ei kannata jäädä roikkumaan. Vapaa suhde on ok jos molemmat pitävät pelisäännöistä kiinni ja kuvioon ei tule rakkautta, koska jos toinen rakastuu niin se on siinä sitten. Rakastuminen monimutkaistaa asioita huomattavasti."
– Mies, 37, naimisissa

"Molemmat ovat vain sekasin."
– Mies, 30, avoliitossa

"Hyvä Vaihdettu! Ensinnäkin: minulle tökkäsi silmään pari juttua. Vapaaseen suhteeseen eivät kuulu valehtelu ja salailu, jo tässä alkoi mennä metsää ja pahasti. Sinä vain et enää riittänyt/ ruoho oli aidan takana virheämpää/nuorempaa, piti vaihtaa, mutta ahneus iski. Entinen miehesi yrittää uskotella itselleen olevansa luojan lahja kaikille naisille, ja huomasi, että asiat eivät olekkaan näin. Hän yrittää pelastaa sen, mitä ehtii, jottei jäisi yksin. Heivaa mäkeen lopullisesti ja ota sellainen mies, joka arvostaa sinua sinuna.
– Mies, 45, naimisissa

"Veikkaisin, että ruoho on joidenkin mielestä aina vihreämpää aidan toisella puolen riippumatta siitä, kummalle puolelle aitaa on juuri hypännyt."
– Mies, 39, sinkku

"On kumma, että kolmen vuoden jälkeen lämpenit vapaaseen suhteeseen. En ole vielä kertaakaan kuullut, että se kestäisi. Käytännössä annoit vapaat passit miehelle tehdä mitä hän lystää, joten ei ole yllätys, että hän ei ehkäisystäkään huolehtinut. Mitä tulee itsetunnon murentamiseen, niin sen voi myös käsittää siten, että hän oli tuolloin jo päättänyt erota tai tällä tavoin pyrki siihen, että sinä olisit se joka lopulta viheltää pelin poikki, koska hän ei osannut/uskaltanut. 

Aiemman perusteella en näe mitään pohjaa rakkaudentunnustuksille. Ehkä hän haluaa pitää oven auki jollekkin toiminnalle, kuten "kaverit eduilla", mutta oikeaa rakkautta hän ei ole tarjoamassa, en ainakaan usko siihen. 

Jos hän ei kykene kaveruuteen, vaan on joka kerta yrittämässä huulille ja ehkä sitä pidemmälle, niin on ehkä parempi unohtaa koko mies."
– Mies, 33, sinkku

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

Lue myös:

    Uusimmat