Avioitumisohjeet vuodelta 1952: Ole vähemmän älykäs kuin mies, muuten et pääse naimisiin

Modern Bride -lehti vuodelta 1952 listasi ohjeita avioliittoa haikaileville.

Modern Bride -lehti vuodelta 1952 näyttää luonnollisesti aivan erilaiselta kuin nykyiset häälehdet. Lehti sisältää myös avioitumisohjeita 1950-luvun malliin – ohjeita, jotka taatusti saavat modernin morsiamen nikottelemaan!

Ohjeet on kirjoittanut tohtori Clifford R. Adams. Hän muun muassa ohjeistaa, etteivät älykkäät naiset pääse naimisiin siitä syystä, että mies valitsee aina itseään hieman tyhmemmän vaimon. Todelliset älykkönaiset eivät joko löydä tarpeeksi viisasta miestä, joka siis olisi älykkäämpi kuin he itse, tai he eivät osaa salata älyään mieheltä, Jezebel-lehti kuvaa.

Mies tarvitsee ohjeiden mukaan vaimon, joka lukee keittokirjoja ja kasvatusoppaita. Unelmavaimo ei myöskään hermostu herkästi. Miestä ei saa nolata julkisesti, joten onkin tärkeää osata puhua ja käyttäytyä oikein, kun muita on paikalla. On tärkeää, että naapurit ajattelevat miehen valitsemasta vaimosta hyvää.

Adamsin ohjeiden mukaan hyviä puolisoita saa sosiaalisista ja ulospäin suuntautuneista ihmisistä. Naisen tulisi olla puhelias ja huoleton, mutta ei aggressiivinen; hän nauttii juhlista ja varmistaa, että kaikilla on hauskaa. Vaimolla on päävastuu pariskunnan sosiaalisesta elämästä.

Muista yhteisön kriteerit!

Vuoden 1952 ohjeissa kehotetaan pohtimaan, onko kumppaniehdokas sopeutuvainen ja yhteiskunnan normeja kunnioittava. Varsinkin naiselle normeihin mukautuminen on hyvin tärkeää. Hän ei juo tai halua olla erilainen – unelmanainen toivoo liittonsa täyttävän yhteisön kriteerit hyvälle avioliitolle.

Kumppanin etsijöitä kehotetaan varomaan neuroottisia piirteitä ihmisessä. Tällaisia ovat esimerkiksi jatkuva jännityksen etsiminen ja tarve olla koko ajan menossa. Kumppani ei saa olla siveyden sipuli, muttei myöskään miettiä seksiä jatkuvasti.

Nainen ei saa valita liian tunteellista miestä puolisokseen, sillä tällainen mies on luultavasti liian kiinnostunut seksistä. Hän on luultavasti töissä radiossa tai elokuvamaailmassa – kaipaahan hän jännitystä elämäänsä.

Miten suloista!

Kun kumppani on valikoitu ja hääyö on edessä, oppaassa kehotetaan naisia olemaan huolehtimatta orgasmin saamisesta, koska tuoreet vaimot eivät välttämättä saa orgasmia hääyönään. Miehen tulisi oppaan mukaan antaa naiselle aikaa vetäytyä sänkyyn ennen itseään. Mies voi esimerkiksi keksiä tekemistä vartin ajaksi, niin, että nainen ehtii ensin sänkyyn.

Kaikki oppaan ohjeet eivät ole kylmiä ja laskelmoivia. Tohtori muistuttaa, että yhdynnän aikana pitää kertoa vaimolleen, miten paljon tätä rakastaa ja miten paljon iloa hän tuo miehen elämään. Miten suloista!

Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat