Avioeron läpikäynyt Miia Nuutila muistuttaa: Älä hukuta tunteita

Ex-Onnelliset-draamasarjaa tähdittävä näyttelijä Miia Nuutila muistuttaa, että itsestään on pidettävä myös huolta eron keskellä.

Maajussille morsian -ohjelman juontajana tunnettu Miia Nuutila nähdään tänä syksynä ruudussa myös toisessa roolissa. Nuutila tähdittää MTV3-kanavalla alkavaa eroperheistä kertovaa Ex-Onnelliset-sarjaa.

Nuutila oli sarjasta kuulleessaan juuri itse aloittamassa oman avioeronsa läpikäyntiä. Nainen ja hänen entinen puolisonsa Kari Nenonen päätyivät hakemaan avioeroa kesäkuussa 2015 oltuaan yhdessä 20 vuoden ajan.

Nuutilan mukaan jokainen ero on erilainen, joten perusvinkkiä selviytymiseen on vaikea antaa.

– Kaikki tapaukset ovat niin erilaisia, että jokainen tarvitsisi räätälöidyn lohdukkeen. Oli kyse sitten siitä, että tuli jätetyksi tai, että on ollut pakko lähteä. Heillä on erilainen lähestymiskulma asiaan, hän miettii.

Naisen mukaan tärkeintä on pitää itsestään huolta – oli sitten eronnut, avioliitossa tai yksineläjä.

– Sitä voi mennä huonoon jamaan, jos ei pidä itsestään huolta. Pitää muistaa syödä kunnolla ja levätä, nukkua. Se on kuin sairaudesta toipumista. Paljon lepoa, Nuutila summaa.

Hän vinkkaa myös, että ahdistuksen keskellä saattaa auttaa pelkkä ulkona kävely.

– Perustarpeet voivat unohtua eron äärellä. Joku lakkaa syömästä, toinen alkaa ryyppäämään. Sitten ollaan heti epätasapainossa ja kaikki tuntuu vielä raskaammalta.

– Yksi ohje on, että olisi hyvä tutkia tunteita, eikä hukuttaa niitä. Ne voivat tuntua niin kivuliailta, mutta sitä kivuliaampi prosessi se on, mitä enemmän niitä juoksee karkuun. Se on vaikeaa, koska se on ihmisen luontainen reaktio paeta pahaa oloa. Mutta tämäkin voi mennä toiseen äärilaitaan, että tuntee vain tuskaa, ja siinä voisi olla hyvä urheilla, hän miettii.

Nainen kertoo itse jooganneensa ja meditoineensa eroprosessia läpikäydessään. 

– Meditointi, hengittely ja keskustelu on ollut yksi tärkeä tapa minulle käsitellä avioeroa. Siinä ei voi paeta mihinkään. Se on aika vaikeaa. Nyt en enää käsittele sen kautta niin paljon. Ei ole enää sen aika, nyt on helpompi ajanjakso, nainen kuvailee. 


Ex-Onnelliset draamasarja alkaa MTV3-kanavalla 12.9. klo 21

Lue myös:

    Uusimmat