Mainos

Avara ja moderni koti

Tämän modernin kivitalon asukkaat asuivat aiemmin itse rakennuttamassaan perinnetalossa, jonka piha oli työläs hoitaa. Muuttovimma iski ja uudelle kodille asetettiin muutamia toiveita. Listaan kuuluu: kallioinen pieni piha, jota ei tarvitse juurikaan hoitaa, rapattu WC:n seinä, Arne Jacobsenin sunnittelemat Vola-hanat, ikkunat jotka alkavat suoraan lattiasta sekä runsaasti korkeaa tilaa.

Uuden talon myötä kaikki toiveet toteutuivat. Suuret, lattiasta alkavat ikkunat, jotka nousevat korkealle. Valkoinen ruokapöytä ja Jacobsenin keveät tuolit lisäävät painottomuuden tuntua tilassa.

Ruokailutila on yhteydessä olohuoneeseen. Ainoastaan takka on tilojen välissä. Takan toteutus on yksinkertainen ja sen idea on kolmeen suuntaan avautuva lasinen tulipesä. Lämpimän tulen voi nähdä yhtä aikaa keittiössä, ruokailutilassa, olohuoneessa ja eteisessä.

Olohuoneen tilava sohva on yksi harvoista esineistä, jotka tulivat mukaan edellisestä kodista. Korkeuden tähden asunnon kalusteiden mittasuhteet ovat tärkeät. Lasipöytä on olemukseltaan keveä, mutta massiiviset pyörät antavat sille maskuliinista jämäkkyyttä. Väritys on hyvin mustavalkoinen, jopa suuri Jyrki Setälään Lumen taju -maalaus on lähes valkoinen, mutta tuo silti syvyyttä ja tunnelmaan korkeaan tilaan. Kodin katto nousee makuuhuoneen kolmesta ja puolesta metristä lähes viiteen metriin. Erilaisten pintojen struktuurit ovat värien sijaan luomassa sisustuksen ilmettä. Karvalankamatolla on Woodnotesin paperinarutyynyt.

Keittiön korkea seinä on rapattu ja välitila on suojattu lasilla. Valaisuun on käytetty runsaasti erityyppisiä, huomaamattomia halogeenejä ja muita eleettömiä valaisimia. Vihreät yrtit, vihannekset ja hedelmät ovat keittiön raikkaat väripilkut. Keittiössä on myös haaveiden hana! WC:ssä jatkuu sama linjakkuus kuin muuallakin kodissa. Kauneimpana yksityiskohtanaan Durat-allastaso.

Tyttären huone on valoisa ja avara, kahvikutsujen pitopaikaksi juuri loistava. Täällä on myös kodin vanhin kaluste: kaappi joka on seurannut äitiä ensimmäisestä omasta kodista lähtien. Lelut pysyvät järjestyksessä Woodnotesin paperinaru säilyttimissä ainakin, jos äiti laittaa ne paikoilleen! Suuri oviaukko ja liukuovet avartavat käytävää ja tuovat lapsen huoneen lähemmäs muita tiloja. Lastenhuoneen seinällä Tanja Sipilän maalaus

Aikuisten makuuhuoneen ainoa kaluste on Marimekon sängynpäällisellä verhottu vuode. Päätyseinän takana on pukeutumistila ja paljon kaappeja.

(T.i.l.a. 26.9.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.