Autopommi-iskussa kuollutta Darja Duginaa pidetään Venäjällä marttyyrina: "Hän kuoli voiton vuoksi"

Venäjällä tapahtuneen autopommi-iskun tekijä ei ole selvillä –"Ilma on sakeana selityksiä ja teorioita" 0:38
Katso myös: Venäjällä tapahtuneen autopommi-iskun tekijä ei ole selvillä – "Ilma on sakeana selityksiä ja teorioita".

Venäläisen äärinationalistin Aleksandr Duginin tytär Darja Dugina kuoli lauantaina autopommi-iskussa Moskovassa. Venäjällä Duginan kuolema halutaan kostaa voittamalla sota Ukrainassa, kertoo The Guardian.

Lauantaina autopommi-iskussa kuollut venäläinen Darja Dugina, 30, haudattiin tänään Moskovassa. Sadat venäläiset kokoontuivat maan pääkaupunkiin antamaan kunnianosoituksensa Duginalle, jota pidetään Venäjällä nyt marttyyrina.

Duginan isän, äärioikeistolaisen ajattelijan Aleksandr Duginin mukaan hänen tyttärensä kuoli Venäjän kansan puolesta.

– Hän eli voiton vuoksi, ja hän kuoli voiton vuoksi. Venäläisen voittomme, totuutemme, ortodoksisen uskomme ja valtiomme puolesta, Dugin sanoi The Guardianin mukaan.

Poliittisena tutkijana ja toimittajana toimineen Duginan kuolemasta on Venäjällä syytetty Ukrainaa ja erityisesti yhtä ukrainalaista naista, joka olisi pommi-iskun jälkeen paennut maasta Viroon. 

Ukraina on toistuvasti kieltänyt osallisuutensa tekoon ja myös Viro on kutsunut Venäjän syytöksiä provokaatioksi. 

"Me vahvistumme marttyyrien verellä"

Duginan marttyyrimaisena pidetyn kuoleman myötä Venäjän poliittinen eliitti on halunnut lisätä uusia iskuja Ukrainassa. Kiovassa pelätäänkin nyt erityisesti, kuinka venäläisten kostohalut näkyvät keskiviikkona Ukrainan itsenäisyyspäivänä.

Duginan hautajaisissa nähtiin useita venäläisiä poliitikkoja ja Kremliä tukevia liike-elämän edustajia. 

Duginin perheelle läheinen, konservatiinen liikemies Konstantin Malofeev sanoi Venäjän olevan nyt vahvempi marttyyrina kuolleen Duginan ansiosta.

– Meitä vastaan taistelevat ihmiset eivät ymmärrä, että Venäjän kansa ei koostu vain niistä, jotka ovat nyt elossa, vaan myös niistä, jotka elivät ennen meitä ja elävät meidän jälkeemme. Ja me vahvistumme marttyyrien verellä, Malofeev kertoo.

Dugin sanoi tyttärensä hautajaisissa, että Venäjän voitto sodassa hyvittäisi Duginan kuoleman.

– Valtava hinta, jonka joudumme maksamaan, voidaan perustella vain korkeimmalla saavutuksella, voitollamme.

Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi Duginalle hänen kuolemansa jälkeen valtiollisen kunniamerkin rohkeudesta ja urhoollisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat