Duuman ex-jäsen: Venäläisen äärinationalistin tyttären tappoivat venäläispartisaanit

Venäläisen äärinationalistisen vaikuttajan Aleksandr Duginin tyttären Darja Duginan tappoivat venäläiset partisaanit, sanoo Venäjän duuman ex-jäsen Ilja Ponomarev.

Ponomarevin mukaan Duginan auton räjäytti Venäjän sisällä toimiva Kansallinen tasavaltalaisarmeija (NRA) -niminen partisaaniryhmittymä, jonka tavoitteena on presidentti Vladimir Putinin hallinnon kaataminen. Väitteestä kertonut brittilehti Guardian ei pystynyt varmistamaan Ponomarevin tietoja.

Ponomarev, joka on karkotettu Venäjältä ja asuu tätä nykyä Kiovassa, puhui asiasta venäjänkielisellä opposition televisiokanavallaan, jonka hän perusti aikaisemmin tänä vuonna.

– Julistamme presidentti Putinin vallananastajaksi ja sotarikolliseksi, joka vääristeli perustuslakia, aloitti veljessodan slaavilaisten kansojen välillä ja lähetti venäläisiä sotilaita varmaan ja tarkoituksettomaan kuolemaan, Ponomarev luki manifestista, jonka hän väitti saaneensa NRA:lta.

Ponomarevin mukaan partisaanit ovat varautuneet tekemään lisää vastaavia iskuja korkea-arvoisia, Kremliin yhteyksissä olevia henkilöitä vastaan.

– Tämän iskun myötä käännetään uusi sivu Venäjän putinismin vastaisessa taistelussa. Se on uusi sivu, mutta ei viimeinen sivu, Ponomarev luki väitetystä julistuksesta.

Dugina kuoli autopommi-iskussa lauantai-iltana Moskovassa. Venäjä on syyttänyt iskusta Ukrainaa, joka on kiistänyt osallisuutensa.

Lue myös:

    Uusimmat