Autoliiton Operaatio Lumihiutale starttaa jälleen joululiikenteen turvaksi

Autoliitto tehostaa tiepalveluaan perinteiseen tapaan joulun ja uudenvuoden ajaksi. Tehostettu päivystys alkaa yhteislähdöillä 19.12.2015.

Operaatio Lumihiutale auttaa joululiikenteessä tienvarteen jääneitä autoilijoita. Tänä vuonna operaatio tuo turvaa autoiljoille jo 47. kerran. Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat korotetussa valmiudessa 3.1.2016 saakka. Operaatia starttaa perinteiseen tapaan yhteislähdöillä, joissa on mahdollisuus päästä tutustumaan tiepalvelumiehiin, heidän ajoneuvoihinsa sekä Autoliiton yhteistyökumppaneiden hinausautoihin.

Yhteislähdöt kokoontuvat lauantaina 19.12. Tampereen Hämeenpuistosta kello 10 ja Joulupukin pajakylässä Rovaniemellä samana päivän kello 13. Lähdöt tapahtuvat tuntia kokoontumisen jälkeen ja Tampereella on nähtävissä perinteinen vilkkuajokulkue.

Talviseen liikenteeseen lähdettäessä on hyvä muistaa tarkistaa autosta perusasiat. Pakkasen myötä ilmanpaineet laskevat ja ne on syytä korjata kuormaa vastaaviksi. Lasinpesunesteen pakkasenkestävyys on hyvä varmistaa ja täyttää pissapoika sopivalla nesteellä. Tämän lisäksi lasien sisäpinnat kannattaa puhdistaa, sillä se vähentää ikkunoiden huurtumista.

Teknavi toivottaa kaikille turvallisia kilometrejä joululiikenteessä.

Lue myös:

    Uusimmat