Autoilija – muista myös tämä tärkeä keväthuolto!

Autoilijoiden on kohta jälleen aika vaihtaa talvirenkaat kesärenkaisiin. Renkaanvaihdon yhteydessä auto kannattaa samalla myös vahata.

Säännöllinen vahaus on tärkeää, sillä se ehkäisee lian pinttymistä maalipintaan, ja suojaa maalipintaa muun muassa tiesuolalta ja ilmansaasteilta. Näin vahaus ehkäisee maalipinnan ruostumista ja ylläpitää auton arvoa.

Toni Villanen Tampereella sijaitsevasta Autohuolto T.Villanen Oy:stä kertoo, että vahan kestävyyteen vaikuttaa niin vahan laatu, kuin esimerkiksi se, kuinka usein autoa pestään.

Jos auto kuitenkin vahataan hyvälaatuisella kovavahalla, olisi suositeltavaa, että vahaus tehtäisiin kaksi kertaa vuodessa.

– Jos on sellainen normaalikäyttäjä, joka pesee autoa noin viikon kahden välein, niin kovavahaus kestää noin puoli vuotta. Jos on kyseessä esimerkiksi taksi, joka pestään lähes joka päivä, niin silloin vahaus täytyy tehdä useammin, Villanen sanoo.

– Vahaus kannattaa tehdä renkaanvaihdon yhteydessä keväällä ja syksyllä. Syksyllä tehdyn vahauksen pitäisi suojata maalipintaa talven yli. Piki ja muu lika eivät tartu niin helposti maalipintaan, kun auto on kunnolla vahattu, Villanen lisää.

Villasen mukaan auto kannattaa vahata etenkin, jos auto pestään usein koneellisessa autopesussa. Koneellinen pesu kuluttaa auton pintaa käsipesua enemmän.

Huoltoasemien harjapesut sekä liuotinaineiden käyttö lyhentävät myös vahan kestoa.

Auton voi vahata Villasen mukaan suhteellisen helposti myös kotona.

– Marketeissa myydään erilaisia vahoja, eikä vahaus kotona ole vaikeaa. Vahaus kotipihassa on kuitenkin suhteellisen työlästä, varsinkin kun vahausta ei saisi tehdä suorassa auringonpaisteessa, sanoo Villanen.

Jenni Ahola, jenni.ahola@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat