Aurinkoiset sämpylät(16 kpl)

Toimittaja Kaarina Roininen
16 kpl

2, 0,5 dl maitoa tai vettä 25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan noin 0,5 tl suolaa 3/4 dl ruisleseitä 5-5,0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja 0,5dl öljyä

Päälle:


1 paprika tai 2 porkkanaa
50 g pestonmakuista- tai kevyttuorejuustoa
50 g kinkkua tai kalkkunaleikettä kuutioituna
1 dl juustoraastetta
1 valkuainen pippuriseosta tai mustapippuria
1-2 rkl persiljasilppua

Voiteluun:


1 keltuainen

Pinnalle:


auringonkukansiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
2. Lisää suola ja ruisleseet.
3. Alusta taikinaan jauhot vähitellen lisäten ja loppuvaiheessa öljy. Sämpylätaikina saa jäädä pehmeäksi.
4. Anna taikina kohota lämpimässä paikassa peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 palaan.
6. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Peitä hyvin leivinliinalla ja talouskelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa.
7. Valmista täyte. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kypsennä mikrossa noin 1 minuutti. Anna hetki jäähtyä. Jos käytät porkkanoita raasta ne ja kypsennä raastetta mikrossa 2 minuuttia.
8. Sekoita täytteen aineet keskenään.
9. Paina kohonneisiin sämpylöihin syvennykset. Voitele pinta keltuaisella.
10. Jaa täyte syvennyksiin ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä.
11. Paista leivonnaiset 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat