Mainos

Aurinkoa yläosattomissa

Helteiden aikaan moni suuntaa ottamaan aurinkoa rannalle, maauimaloihin tai puistoon. Suurin osa naisista verhoaa itsensä uimapukuun tai bikineihin julkisissa tiloissa, mutta omalla kotipihalla aurinkoa voi ottaa yläosattomissakin.

Rajaton rusketus on monen naisen haaveena, mutta aivan kaikki eivät uskaltaudu ottamaan aurinkoa yläosattomissa. Tiedustelimme Helmi-kyselyssä lukijoidemme mielipiteitä auringon ottamisesta rinnat paljaana.

Naiset suhtautuvatkin yläosattomuuteen melko mutkattomasti. Miltei 70 prosenttia voisi ehkä ottaa aurinkoa yläosattomissa, mutta vain kotipihalla. Tasan 22 prosentin mielestä yläosattomuus on sopimatonta ainakin heille itselleen. Reilut 16 prosenttia voi ottaa aurinkoa rinnat paljaana vaikka yleisellä aurinkorannalla ilman estoja. Vastauksia saimme yhteensä 877 kappaletta.

Kotipihalla paljasta pintaa

Kotipihan suojissa voi ottaa aurinkoa yläosattomissa ilman liian kiinnostuneita katseita. Nimimerkki Lila toi esiin, että ulkomailla voi ottaa aurinkoa yleiselläkin rannalla ilman bikinien yläosaa, kun ei ole vaaraa törmätä tuttuihin.

"En kehtaisi köllötellä muualla rinnat paljaana. Joskus etelänmatkoilla näkee runsaitakin naisia, joita ei vartalon kuhmut häiritse, vaan aurinkoa otetaan bikinien alaosissa täysin estoitta." Lila

"Ulkomailla on tullut harrastettua rajattomuutta, mutta vain jos "yleisössä" ei ole ollut tuttuja miehiä. Kotosuomen suvessa oma takapiha on sen verran suojassa, ettei naapureille tule houkutuksia kurkistella. Rintani ovat vain miestäni varten, eikä muiden niitä tarvitse ihailla, vaikka ihanat ovatkin." Mie vaan

"Onhan se minun omaa aluettani." Pipsas

Minua ei yläosattomissa nähdä

Parisenkymmentä prosenttia vastaajista ei liputa yläosattomuuden puolesta. Nämä vastaajat pitävät yläosattomissa esiintymistä joko sopimattomana tai sitten he eivät vain halua näyttää kaikkea julkisesti. Esiin tuotiin muun muassa oman vartalon häpeäminen.

"Ei se varsinaisesti sopimatonta mielestäni ole, jokainen tyylillään. Itse vaan häpeän "kuollakseni" omaa varustustani..." S^

"Jotkin ruumiinosani on tarkoitettu vain mieheni nähtäväksi." Onnellinen vaimoke

"No ei se nyt välttämättä sopimatonta ole, mutta itselle tulisi orpo olo." Mii

"On jo sen verran rupsahtanut ulkomuoto, että mitä järkeä." nainen

Rinnat paljaana vaikka yleisellä rannalla

Joitain vastaajia yläosattomuus ei ujostuta yhtään. Ulkomailla on totuttu yläosattomuuteen, eikä siihen enää kiinnitä huomiota, alleviivaa nimimerkki Auringonpalvoja. Nimimerkki Laila puolestaan huomauttaa, että yläosattomissakin voi ottaa aurinkoa asiallisesti.

"Asun sellaisessa paikassa, jossa on vuoden ympäri auringonottajia, ja suuri osa yläosattomissa. Siihen on tottunut, ja enää en edes halua yläosaan rajoja." Auringonpalvoja

"Minulla on hyvä vartalo, enkä ujostele esitellä sitä. Yläosattomissakin voi ottaa aurinkoa asiallisesti." Laila

Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.