Mainos

Auringon polttaman ihon pelastus

Kunnollinen kosteutus ja kipulääkkeet ovat itsensä auringossa käräyttäneen parhaat kaverit. Lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos kipu on sietämätöntä.

Aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta ja kunnon rusketus on pakko saada ennen kuin kesä päättyy. Auringonotossa menee helposti liiallisuuksiin, kun tavoittelee täydellistä rusketusta.

Kosteutus on palaneen ihon ehdoton ensilääke. Mitä enemmän kosteusvoidetta läträä iholle, sitä vähemmän ihoa kiristää. Punoitus laskee nopeammin, kun ihoa kosteuttaa kunnolla. Parhaassa tapauksessa iho näyttää lähes normaalilta jo seuraavana aamuna. Aurinkoon ei kuitenkaan kannata sännätä liian nopeasti. Iho alkaa punoittaa todella helposti uudelleen, jos se on edellisenä päivänä palanut.

Kannattaa varoa tuotteita, jotka saattavat ärsyttää ihoa. Turvallisimpia ovat apteekeissa myytävät kosteusvoiteet. Myös after sun -tuotteet toimivat. Ne voi kuitenkin korvata kosteusvoiteella, jossa on aloe veraa tai paljon E-vitamiinia. Ne kosteuttavat ihoa nopeasti ja tehokkaasti.

Kipulääke kannattaa ottaa heti, kun on huomannut, että iho on kärähtänyt auringossa. Se ei tehoa enää siinä vaiheessa, kun iho on jo kipeä ja palamisen oireet ovat selvästi nähtävillä. Kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, jos kipu on niin paha, että tekee mieli ottaa kipulääkkeitä.

Kylmä suihku tai kylpy helpottaa oloa hetkellisesti, sillä se laskee ihon lämpötilaa ja supistaa verisuonia.

Monta kertaa palanut iho palaa helposti uudestaan. Käytä loppukesä korkeakertoimista aurinkorasvaa alueille, jotka ovat päässeet palamaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.