Audi vastaa crossovereiden kasvavaan kysyntään – tässä tulee uusin allroad

Autonvalmistajat tarjoavat perinteisten henkilöautojen ja katumaastureiden väliin monikäyttöisiä ja paremmilla maasto-ominaisuuksilla varustettuja malleja. Audin tapauksessa puhutaan allroad-malleista.

Audi esittelee nyt allroad-lisänimen saavan A4:n. Maavaraa on 23 millimetriä normaalia A4:ää enemmän ja auto on varustettu muovisilla pyöränkaarilla sekä helmoilla. Edeltävään A4 allroad quattroon verrattuna uusi malli on 90 kiloa kevyempi perusmallin tapaan. Tavaratilaa allroad tarjoaa perusmuodossa 505 litraa ja takapenkit kaadettuna 1 510 litraa. Vetokyky on 2 100 kilogrammaa.

Moottorivaihtoehtoina on kolme 2,0-litraista dieseliä (150, 163 ja 190 hv), kaksi 3,0-litraista V6-dieseliä (218 ja 272 hv), sekä 2,0-litrainen TFSI bensaturbo (252 hv). Vaihteistona on mallista riippuen joko 6-portainen manuaalivaihteisto, 7-portainen S tronic -kaksoiskytkinvaihteisto tai 8-portainen perinteinen automaattivaihteisto.

Varustelun osalta A4 allroad quattroon saatavissa kaikki samat varusteet kuin normaaliin A4:ään. Uusina varusteina edeltäjään verrattuna on muun muassa saatavissa säädettävä iskunvaimennus, virtuaalinen mittaristo sekä HUD-tuulilasinäyttö.

Uusi A4 allora quattro saapuu Suomen markkinoille kuluvan vuoden syksyllä. Hintoja ei ole vielä julkaistu.

Lue myös:

    Uusimmat