Audi toi Frankfurtiin tulevaisuuden maasturin

Isoissa autonäyttelyissä valmistajat esittelevät viimeisintä tekniikkaa ja tulevaisuuden visioitaan konseptiautojen muodossa. Audi toi odotetusti näytille täyssähköisen maasturin.

Audi e-tron quattro -konseptiauto viitoittaa Audin tulevaisuuden luksusmaasturin suuntaan, jota odotetaan markkinoille vuonna 2018. Auto pohjautuu toisen sukupolven pitkittäismoottoriseen modulaariseen pohjarakenteeseen, joka monissa autoissa käytetyn MQB:n tapaan mahdollistaa useiden voimalinjojen varustelujen yhdistelemistä. Tilaa on neljälle matkustajalle ja tavaratilaa löytyy 615 litraa.

Viisiovinen konseptiauto on 4,88 metriä pitkä, lähes kaksi metriä leveä, mutta ainoastaan 1,54 metriä korkea. Audi e-tron quattron voimalinja koostuu kolmesta sähkömoottorisat, jotka tarjoavat tehoa 370 kW (503 hv) ja vääntöä 800 Nm. Näillä tehoilla auto kiihtyy 0-100 km/h 4,6 sekunnissa ja yhdellä latauksella on mahdollista ajaa 500 km. Auto on myös varusteltu langattomalla latauksella ja autonomisen ajamisen teknologialla.

Konseptiautossa käytetään myös uusinta valoteknologiaa. Edestä löytyvät Matrix laser -ajovalot ja muissa valoissa käytetään Audin Matrix OLED -valotekniikkaa, jonka tuottama valo on erityisen tasaista ja yhtenäistä. Myös kaikki näytöt ovat toteutettu OLED-tekniikalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja