Asus julkisti ROG Phone -pelipuhelimen – varustettu erikoiskorkealle kellotetulla huippuluokan järjestelmäpiirillä

Pelaamiseen muutamin eri tavoin optimoidut älypuhelimet ovat nousseet viime aikoina yhdeksi älypuhelinmarkkinoiden kasvavista trendeistä. Razer aloitti kehityksen tulemalla mukaan ensimmäisellä älypuhelimellaan, jonka jälkeen pelipuhelimet on nähty niin Xiaomiin liittyvältä Black Sharkilta kuin myös ZTE:n Nubialta.

Nyt mukaan liittyy myös Asus, joka laajentaa tietokonepuolelta pelaajille suunnatuista tuotteista tutun Republic of Gamers eli ROG-brändin älypuhelimiin. Markkinoille Asus ROG Phone on tulossa vuoden kolmannen neljänneksen aikana eli heinä-syyskuussa eikä sen hinnasta ole vielä toistaiseksi tietoa.

Asus ROG Phone on varustettu Qualcommin huippuluokan Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä, jonka yhteensä sisältämästä kahdeksasta ytimestä neljä tehoydintä on kellotettu tavanomaisen maksimin 2,8 gigahertsin sijaan jopa 2,96 gigahertsiin. Tämän mahdollistaa Asuksen puhelimen sisältämä kuparinen lämmönlevittäjä ja 3D Vapor Chamber -lämpöputkijäähdytys.

Myös muihin pelaamisen kannalta keskeisiin teknisiin ominaisuuksiin on ROG Phonessa panostettu: akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia, RAM-muistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 tai jopa 512 gigatavua – joskin muistikorttipaikkaa ei laitteesta löydy.

Myös ROG Phonen design on erottuu joukosta. Takapinta on lasia, mutta mukana on jäähdytystä tehostamassa myös metalliosa aukkoineen. Erityinen yksityiskohta on myös ROG-logo erilaisilla efekteillä ja valitulla värillä ohjelmoitavalla valolla. Se syttyy pelatessa, minkä lisäksi aktivointi onnistuu puhelinta puristamalla. Ultraääniantureihin HTC-puhelinten tavoin perustuva puristustunnistus on otettu käyttöön myös peleissä, joissa AirTriggers-niminen toiminto mahdollistaa valitut peliin liittyvät toiminnot puhelinta puristamalla. AirTriggers-painalluskohtia on yhteensä kolme – kaksi vasemmalla kyljellä ja yksi oikean kyljen alakulmassa. Niitä voidaan hyödyntää myös pelien ulkopuolelle oikoteinä eri toimintoihin.

ROG Phonen mukana toimitetaan myös AeroActive Cooler -lisäosa, joka toimii lisäjäähdyttimenä ja sisältää myös USB-C- ja 3,5 mm -liitännät. Itse lisäosa kiinnittyy puhelimeen sen kyljeltä löytyvän USB-C-liitännän kautta. Vaikka lisäosassa on kuulokeliitäntä, löytyy perinteinen kuulokeliitäntä myös itse puhelimen pohjasta toisen USB-C-liitännän ohella.

ROG Phonen näyttönä on 18:9-kuvasuhteen kuusituumainen AMOLED-näyttöpaneeli 2160×1080 pikselillä ja HDR-tuella. Näytön virkistystaajuus yltää tavanomaisen 60 hertsin sijaan 90 hertsiin, missä suhteessa Asuksen uutuus jää kuitenkin jälkeen esimerkiksi Razer Phonen 120 hertsistä. Asus korostaakin sen sijaan näytön vasteaikaa, joka on alle 1 millisekunnin, tehden ROG Phonen näytöstä Asuksen mukaan maailman nopeimman AMOLED-näytön. Etupuolella ROG Phonessa on myös stereokaiuttimet.

Muita Asus ROG Phonen ominaisuuksia ovat takana kaksoiskamera, jossa yhdistyvät 12 megapikselin kamera f/1,8-aukolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla 8 megapikselin 120 asteen superlaajakulmakameraan f/2,0-aukolla ja 1,12 mikronin pikselikoolla, 8 megapikselin etukamera myös f/2,0-aukolla ja 1,12 mikronin pikselikoolla, 4G LTE / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet sekä taakse sijoitettu sormenjälkilukija. ROG Phone tukee myös WiGig 802.11ad -yhteyksiä ja langatonta näyttöyhteyttä.

Akun lataus onnistuu niin Quick Charge 3.0 / 4.0 -pikalatauksella kuin myös erityislaturilla Asuksen omalla HyperChargella, jonka luvataan täyttävän akun tyhjästä 60 prosentin varaukseen vain 33 minuutissa. 4 000 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa Asuksen mukaan 7 tunnin jatkuvaan pelaamiseen tai 11,5 tunnin videotoistoon Wi-Fi-verkkoyhteydellä.

Painoa ROG Phonelle on kertynyt 200 grammaa mittojen ollessa 158,8 x 76,2 x 8,6 millimetriä.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 8.1 Oreo Asuksen kustomoidulla ZenUI-käyttöliittymällä, jota on sovitettu pelipuhelimeen sopivaksi tummalla, punasävytteisellä teemalla.

Lisäksi Asus tuo ROG Phonelle myös joukon lisävarusteita. Mobile Desktop Dock -telakka mahdollistaa yhdistämisen televisioon tai muuhun suurempaan näyttöön, gigabitin Ethernet-verkkoliitäntään, 5.1-kaiutinjärjestelmään ja USB-lisälaitteisiin, 6 000 milliampeeritunnin lisäakun sisältävä TwinView Dock tuo mukaan myös toisen lisänäytön ja WiGig Dock mahdollistaa yhdistämisen ulkoiseen näyttöön ja ROG Phonen käytön esimerkiksi yhdessä GameVice-ohjaimen kanssa suurella näytöllä pelaamiseen.

Asus ROG Phonen tekniset tiedot

 • Lasi-metallirunko
 • 6,0 tuuman AMOLED-näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, 90 hertsin virkitystaajuudella, 1 millisekunnin vasteajalla ja HDR-tuella, 108,6 prosentin DCI-P3-väriskaala, 10000:1-kontrasti, tuki käsinekäytölle
 • Sormenjälkilukija takana
 • AirTriggers-puristusohjaus (kyljissä puristuksen tunnistavat ultraäänianturit)
 • Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet lisävahvistimella
 • Kaksoiskamera takana: pääkamera 12 megapikselillä, f/1,8-aukolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla, toinen kamera 120 asteen laajakulma 8 megapikselillä, f/2,0-aukolla ja 1,12 mikronin pikselikoolla
 • 8 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla ja 1,12 mikronin pikselikoolla
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri 2,96 gigahertsin maksimikellotaajuudella, Adreno 630 grafiikkasuoritin
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • 4G LTE / Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/ad 2×2 MIMO / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, WiGig 802.11:n osalta langattoman näytön tuki
 • GPS / GLONASS / BDS -paikannus
 • Kylkiliitäntä: USB-C / USB 3.1 Gen1, DisplayPort 1.4, pikalataus (15 W), Asus HyperCharge -pikalataus (20 W)
 • Pohjaliitäntä: USB-C / USB 2.0, Asus HyperCharge -pikalataus (20 W)
 • 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, 24-bit / 192 kHz Hi-Res Audio, DTS HeadphoneX: 7.1 -virtuaalitilaäänen tuki, Qualcomm aptX Bluetooth -audiokoodekki
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • Paino 200 grammaa
 • Mitat 158,8 x 76,2 x 8,6 millimetriä

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja