Asuntomessutalojen sisustusratkaisuja

Asuntomessuilla sisustamisella on aina merkittävä rooli. Heinola ei tee tästä poikkeusta. Messualueelle on rakennettu oma sisustusmaailma, sisustushalli, jonka on suunnitellut Harri Koskinen. Lisäksi on runsaasti esillä erilaisia desing-huonekaluja - ja ne on valmistettu kotikunnassa, Heinola-instituutin hienopuuseppien osastolla. Että mikä on hienopuuseppä? Kysytään opettaja Pekka Blomsterilta:

"Hienopuuseppien koulutus on jatkokoulutusta jo valmiille puusepille. Opiskelijoilla on siis jo takanaan kahden tai kolmen vuoden puusepän opinnot ja ovat tulleet meille jalostamaan omaa ammattitaitoaan nostamalla sen hienopuusepän tasolle."

Vierailumme aikana työn alla oli parhaillaan osaston oman messutalon sisustus Pöydän tuoli on lähtenyt liikkeelle suunnittelijan hahmomallista: sen on suunnittelut Vesa Kattelus Lahden korkeakoulun muotoiluinstituutista. Kysymys on todella korkeasta osaamisen asteesta. "Tuolissa vaikeinta selkänoja, koska se on plastinen muoto. Siinä ei ole oikeastaan yhtään suoraa kohtaa," kuvailee Teemu Eloranta.

Kävimme tutustumassa myös yhden kohteen valmiiseen sisustukseen. Minna jaMikko Pirkolan kodin sisustuksen on suunnitellut Virpi Illman, Sisustus-Violet Oy:stä.

"Tämä kohde on suunniteltu aivan suoraan Minna ja Mikko Pirkolalle, kolmekymppisen pariskunnan toimivaksi kodiksi, jossa on tietenkin otettu huomioon heidän väritoiveensa ja unelmansa uuden kodin suhteen. Olen halunnut tuoda kivitalomaisen ominaisuuden tänne sisälle käyttämällä paljon laattoja. Yläkerrassa on kauniita 30 x 60 cm lattialaattoja ja myös alakerta on toteutettu suurilla laatoilla toteutettu. Talossa on aika ylellisesti kaksi takkaa; yksi kummassakin kerroksessa. Alhaalla on puhtaaksi muurattu tiilitakka ja täällä yläkerrassa keraamisilla laatoilla pinnoitettu takka.

Värimaailmat ovat sattuneet meillä hyvin yksiin. Ne ehdotukset, joita olen materiaaleista antanut ovat kolahtaneet kaikkien mielestä yksiin. Heillähän on ollut myös ennestään paljon irtokalusteita ja olen pitänyt huolen siitä, että ne toimivat myös tämän messukuvion jälkeen."

Yksi asukkaiden toiveista oli akvaario keskeiselle paikalle. Itse akvaarion toimitusaika Kiinasta oli puoli vuotta, ja kiintokalustetoimittajalta tilattiin pöytä joka kestää sen painon. Myös saunassa haluttiin oman käden jäljen näkyvän. Sitä suunniteltiin pitkään - ainoa tavara, mikä saunaan tuli valmiina talotoimittajalta oli laudepaketti. Pesuhuoneeseen haluttiin ilmavuutta ja sitten erillinen pukuhuone, jonne jättää vaatteensa saunaan mennessään.

Takkahuone oli haluttiin ehdottomasti ja matkan varrella se todettiin hyväksi television katselutilaksi. Ajatus laajeni, ja lopulta rakennettiin kotiteatterijärjestelmä. Kaiutinrasiat sijoitettiin kattoon ja kaiutinjohdot vedettiin myös saunan puolelle.

(JKA 4.4.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja