Mainos

Asuntomessut houkuttelevat lapsiperheitä

Kuopion asuntomessujen ensimmäistä teemaviikkoa, lasten ja nuorten viikkoa vietetään sunnuntaihin 25.7. saakka.

Messualueen pääportin tuntumassa on Kuopion uusin lähiliikuntapuisto, painija Eino Leinon puisto, jossa on paljon omatoimista tekemistä lapsille. Teemaviikon aikana alueella on lisäksi päivittäin runsaasti lasten ja nuorten ohjelmaa.

- Leikkikentällä on Kuopion kaupungin ensimmäinen lasten vanhemmille suunnattu infotaulu, jossa kerrotaan leikin ja liikunnan merkityksestä lapsen kehitykseen. Infotaulusta löytyy myös leikkipuiston turvallisuuteen liittyvää tietoa, kertoo Suomen Asuntomessujen viestintä- ja markkinointijohtaja Nina Hyyppä.

Eino Leinon puistossa esiintyy asuntomessujen teemaviikon aikana mm. Miauskis-kissa ja Pellepappa, jotka laulattavat lapsia ja puhaltavat taikailmapalloja lapsille. Alueella on myös polkuautoja, joilla messujen lapsivieraat voivat ajaa.

Leikkipuiston vierestä alkaa Velhometsä, jossa kulkee noin puolen kilometrin mittainen luontopolku. Metsästä voi löytää liito-oravan ja lepakon pönttöjä, siilin talvipesiä ja linnunpönttöjä. Velhometsän Velho kierrättää lapsia polulla useamman kerran päivässä. Asuntomessualueen luontoon voi tutustua myös kosteikkoalueen perhospuistossa.

Kuopiolaisesta kulttuurista saa makupaloja lapsen näkökulmasta, kun Vanha Herra Puijontorni leikittää lapsia ja kertoo tarinoita Kuopion kaupungin messuosastolla aina iltapäivisin.

- Pikkutaitaja-talo on asuntomessuilla jo perinteeksi käynyt paikka, jossa perheen pienemmät rakentajat voivat käydä harjoittelemassa taitojaan. Erilaiset työt ja välineet tulevat tutuksi, kun niitä voi kokeilla ohjatussa ympäristössä, innostaa Hyyppä.

Lasten ja nuorten viikolla 19.-25.7. on kaikkiaan yli 60 erilaista tapahtumaa. Lisäksi asuntomessualueelta löytyy erityisesti lapsiperheille sopivaa katsottavaa mm. kohteista 13, 32 ja 39.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.